Arama sonuçları

Üniversiteler ikinci dönem yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Üniversiteler ikinci dönem yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Üniversiteler ikinci dönem yüz yüze eğitime hazırlanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ikinci dönemde yüz yüze eğitime geçmek için planlamaları sürdürdüklerini aktardı. Hotar, ancak bu kararın YÖK tarafından verilebileceğini de sözlerine ekledi.

 

ÜNİVERSİTELER İKİNCİ DÖNEM YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIRLANIYOR

Hotar, DEÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen toplantıda gelecek projelerini anlattı. Hotar, 3 kampus ve 14 yerleşkesindeki 10 enstitü, 17 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, araştırma ve uygulama hastanesi, konservatuvar ve 61 uygulama ve araştırma merkezi ile bilimsel araştırma ve yükseköğretim görevini sürdürdüğünü dile getirdi. 

TURİZM FAKÜLTESİ TAŞINIYOR MU?

Hotar, konservatuvar için mimari projeleri değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Foça'daki Reha Midilli Turizm Fakültesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararının bugünden yarına alınan bir karar olmadığını aktaran Hotar, yurt sorunun çözülemediğini, çok sayıda öğrencinin kayıt sildirdiğini, Tınaztepe'ye taşınma konusunda idari personelin de talebinin olduğunu dile getirdi. Hotar, URAP 2020 verilerine göre iki basamak ilerleyerek 17. olduklarını bildirdi.

İkinci dönemde yüz yüze eğitime geçmek için planlamaları sürdürdüklerini aktaran Hotar, ancak bu kararın YÖK tarafından verilebileceğini söyledi. Özellikle son haftada Kovid-19 vakalarında artış gözlemlediklerini kaydeden Hotar bu konuda herkesten duyarlılık beklediklerini ifade etti. 

 

28-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş