Arama sonuçları

Üniversiteler uçuyor ama okullar ‘yerde’ kaldı

Üniversiteler uçuyor ama okullar ‘yerde’ kaldı

Üniversiteler uçuyor ama okullar ‘yerde’ kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayınladığı son genelgeyle uçuş okullarında 4 Ocak’a kadar yüz yüze eğitime son verdi. 20 Kasım tarihli genelgede, “Alınan tedbirler kapsamında pilot yetiştirme kurslarının uygulamalı eğitimleri yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihten sonra tamamlanacaktır” denildi.

Buna göre, sıradan yolcular bile 150 kişi aynı uçağa hiçbir kısıtlama olmadan binebilirken, herhangi bir kişi özel jetine binip uçabilirken, bir öğrenci pilotun, bir öğretmen pilotla yapacağı 1 saatlik eğitim uçuşları en az 4 Ocak'a kadar yasaklanmış oldu. Ancak üniversiteler bünyesinde eğitim veren uçuş okulları bu kısıtlamadan etkilenmeyecek. Çünkü onlar MEB’e değil, YÖK’e bağlı.

ÜNİVERSİTELER UÇUYOR AMA OKULLAR ‘YERDE’ KALDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uçuş eğitimin uygulama aşamasıyla ilgili yetkisinin olmadığı da eleştiriler arasında.Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre sektör temsilcileri asıl otoritenin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olduğunu vurguluyor. Sektör temsilcileri, zaten aylardır pandemi nedeniyle ayakta durmakta zorlanan uçuş okullarının bu kararla batma noktasına geleceğini vurgulayarak, kararın mutlaka tekrar değerlendirmesini istiyor.

Güneydoğu Havacılık  Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, İstanbul, Ankara, Adana, Isparta, İzmir, Samsun, Bursa ve Konya'da 20’nin üzerinde aktif uçuş okulu volduğunu söyleyerek, şöyle diyor: “Benim okulumda 39 Türkiye genelinde toplam bine yakın uygulamalı uçuş eğitimi aşamasında pilotaj öğrencisi var. 4 Ocak'a kadar uçuş yapamayacaklar. Geliri olmayan okul, pilotu nasıl tutacak. Karar uygulanırsa birçoğu bu nedenle batacak. Kalanlar da ya pilotlarını ve teknisyenlerini işten çıkaracak ve kaosa sürüklenecek. Ayrıca öğrenci pilotlar bırakın uçağı, eğitimin yapılacağı havaalanına girerken HES koduyla giriyor ve gerekli arındırmalar uygulanıyor zaten. ”

22-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş