Arama sonuçları

Üniversitelerarası Kurul ticarethane gibi: Yüzde 50 zam yaptı

Üniversitelerarası Kurul ticarethane gibi: Yüzde 50 zam yaptı

Üniversitelerarası Kurul, doçentlik sınavı başvuru ücretine yüzde 50 zam yaptı. Kurul, yeni başvuru ücretini 900 TL’den bin 342 TL’ye yükseltti.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Üniversitelerarası Kurul, doçentlik sınavı için alınan 900 TL’lik başvuru ücretine yüzde elliye yakın zam yaptı.

SINAV ÜCRETİ BİN TL'Yİ AŞTI

Zammın ardından bin 342 TL’ye yükselen doçentlik sınavı ücretine tepki gösteren CHP Milletvekili Candan Yüceer, “Bir kurum, asli görevi olan sınavı yapmak için neden ücret talep eder?” diye sordu.

Öğretim üyelerinin, doçentlik sınavına başvuru için belirlenen yüksek başvuru ücreti nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirten CHP’li Yüceer, şunları kaydetti:

“Kayyum rektör düzeniyle akademik özgürlükleri ayaklar altına alan AKP iktidarı yüksek başvuru ücretiyle akademisyenleri bunalttı. Üniversiteler Arası Kurul her sene iki veya üç defa doçentlik sınavı yapıyor. Öğretim üyeleri mesleklerinde yükselmek için bu sınava başvuruyor. Kurul ilk defa 2021 Eylül sınav döneminde ücret talep etti. Üstelik o dönemde 900 TL gibi fahiş bir meblağ belirlendi. Bu haksızlığı gidermek, eskiden olduğu gibi sınavı ücretsiz yapmak yerine bu yıl başvuru ücretleri bin 342 TL’ye çıkarıldı. Bir kurum, asli görevi olan sınavı yapmak için neden ücret talep eder, diyelim ki etti, bu ücret neden bin 342 TL gibi yüksek bir bedel olur? Anlamak mümkün değil.”

Başvuru kılavuzuna göre, doçent adayları 20 Mart-31 Mart 2022 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Sınava başvuran ancak girmekten vazgeçen adaylar, başvurularını 1 Nisan-10 Nisan 2022 tarihleri arasında geri çekebilecek.

ÖSYM DE ZAM YAPMIŞTI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi de (ÖSYM) 2022 YKS için başvuru ücretlerine zam yapmıştı. Buna göre geçen yıl oturum başına 95 TL olan sınav ücreti 115 TL’ye çıkarıldı. Sınav ise 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

12-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş