Arama sonuçları

Üniversitelerde akademik takvim değişiyor: Finaller Eylül’de

Üniversitelerde akademik takvim değişiyor: Finaller Eylül’de

Üniversitelerde akademik takvim değişiyor: Finaller Eylül’de. Koronavirüs salgını nedeniyle 207 yükseköğretim kurumunda 23 Mart’tan bu yana uzaktan eğitim yapılıyor. YÖK, bahar döneminde de yüz yüze eğitimin olmayacağı kararını alınca, bu dönem de uzaktan yapılmaya başlandı. Tıp, hemşirelik başta olmak üzere uygulama eğitiminin olduğu bazı bölümlerde bu derslerin yaz aylarında telafi eğitimlerinin yapılmasına karar verildi.

Bu arada YÖK, üniversitelerde teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı açıklamasını yaptı. Üniversitelerin hangi dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapacağına kendilerinin karar verebileceğini belirterek, “Bu zorlu süreci kendilerine uygun farklı çözümler üretebileceklerini” duyurdu.

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK TAKVİM DEĞİŞİYOR: FİNALLER EYLÜL’DE

Bu arada bazı öğrencilerin internet erişiminde sıkıntı yaşadıklarını dile getirmeleri üzerine de isteyen öğrencilere bahar dönemini dondurmaları yönünde karar alındı.

Üniversiteler de kendi programlarını düzenlemeye başladı. İsteyen akademisyenlerin hem teorik hem de uygulamalı derslerini yaz aylarında yoğunlaştırılmış programla tamamlanması kararları alınmaya başlandı ve online altyapısı uygun olmayanlarda da finaller ileri tarihlere bırakılmaya başlandı. 

Bu üniversitelerden biri de Ege Üniversitesi oldu. Akademisyenlerin isterlerse derslerini yaz aylarında vermesi kararı alındı.

VİZE YERİNE ÖDEV VERİLECEK

Uzaktan eğitim sürecinde ara sınav olarak kabul edilmek üzere öğrencilere ödev verilmesine ve bunların da yüzde 40 oranında etkili olmasına karar verildi. Final ve bütünleme sınavları ise 31 Ağustos-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu sınavların ağırlığı da yüzde 60 olacak.

2020-2021 akademik yıl takvimi de üniversitelerde değişecek. Üniversiteler daha geç açılacak.

02-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş