Arama sonuçları

Üniversitelerde bahar dönemi 'uzaktan' yapılacak

Üniversitelerde bahar dönemi 'uzaktan' yapılacak

Üniversitelerde bahar dönemi uzaktan yapılacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz tarihlerine erteleneceğini duyururken, üniversitelerde tatilin sürüp sürmeyeceğine ilişkin de bilgi verdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversitelerde 23 Mart'tan bu yana koronavirüs önlemleri nedeniyme ilk, orta ve liselerde olduğu gibi uzaktan eğitim yapılıyor. Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır" dedi.

ÜNİVERSİTELERDE BAHAR DÖNEMİ 'UZAKTAN' YAPILACAK

Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını belirten Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik" dedi.

YAZ OKULLARIYLA TAMAMLANACAK

Saraç, üniversite eğitiminin nasıl yapılacağına ilişkin şöyle dedi: "Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak."

Üniversitelerde uzaktan eğitimin lisans, ön lisans ve lisans üstü tüm eğitim öğretim düzeyleri için geçerli olduğunu söyleyen Saraç, "Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz" dedi.

'YKS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZ RAHAT OLSUN' 

YKS sorularının kapsamı ile ilgili soruyu da Saraç şöyle yanıtladı: Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş