Arama sonuçları

Üniversitelerde dersler ‘sanal sınıflarda’ işlenecek

Üniversitelerde dersler ‘sanal sınıflarda’ işlenecek

Üniversitelerde dersler ‘sanal sınıflarda’ işlenecek. Yükseköğretim kurumlarında da okullarda olduğu gibi dersler uzaktan işlenecek. . Sanal dersler 23 Mart’tan itibaren başlayacak. Üniversitelerde eğitime ara verilen 3 haftalık sürede "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" devreye sokulacak. Proje kapsamında öğrencilerin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan ve açıköğretim imkanlarından yararlanılacak. Her üniversite kendi imkanları dahilinde belli dersleri online olarak verecek. Başka bir deyişle üniversite eğitimi bir süre sanal sınıflarda gerçekleştirilecek ya da hazır ders videoları üzerinden yapılacak.

ÜNİVERSİTELERDE DERSLER ‘SANAL SINIFLARDA’ İŞLENECEK

Sürecin nasıl işleyeceğini YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sabah’tan Ceyda Karaaslan’a şöyle anlattı:

-2 yıl önce Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm projesini başlattık. Bu projede 16 üniversitede 6 bini aşkın öğretim üyesine uzaktan eğitim nasıl verilir, içerik nasıl gibi konularda deneyim kazandırılmıştı. 50 bini aşkın öğrenci de dijital okur yazarlık dersi aldı. Şimdi bu projeden yararlanacağız.

-Bu proje kapsamında her üniversitenin yararlanabileceği bine yakın içerik var.

ÜNİVERSİTELER İÇERİKLERİNİ SEÇECEKLER

-18 Mart çarşamba gününe kadar üniversite rektörleri bu içeriklerden hangilerini istediğini, hangi derslerde uzaktan eğitim talep ettiğini YÖK'e bildirecek.

-Üniversiteler teknolojik altyapıya sahip, içerik konusunda bazı eksiklikler vardı. İçerikler Dijital Dönüşüm Projesi'nden karşılanacak.

 

23 MART’TAN İTİBAREN DERSLER BAŞLAYACAK


-İlk, orta ve liselerde olduğu gibi üniversite öğrencileri de 23 Mart'a kadar tatil yapacak. Uzaktan eğitim dersleri önümüzdeki hafta başlayacak.

-Türkiye genelinde 207 üniversitede 10 binin üzerinde farklı program var. Dolayısıyla Milli Eğitim'den farklı olarak ortak bir müfredatımız yok. Hangi derslerin uzaktan eğitimle verileceğine üniversiteler karar verecek.
-Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitelerinin açık ve uzaktan öğretim yapılan fakültelerinde an itibarıyla 2 milyonu aşkın öğrenci eğitim alıyor. Bu konuda oldukça deneyimli olan bu 3 üniversitenin 800'e yakın ders içeriği diğer üniversitelerin de kullanımına açılacak.

-Uzaktan eğitim ve uygulama merkezi UZEM aracılığıyla 120 üniversite derslerinin yüzde 30'a kadar kısmı uzaktan verilebilecek durumda.

-Belli yazılımlarla öğretim üyeleri bir sanal sınıf oluşturarak derslerini online verebilecek.

- Birçok üniversitede akademisyenler hangi dersi hangi gün ve saatte verecekse önceden öğrencilerini bilgilendirecek. Öğrenciler o saatte derse bilgisayarından, cep telefonundan ya da tabletlerinden bağlanarak derse interaktif olarak katılabilecek.

-O gün verilen ders kayda alınacak. Daha sonra öğrenciler o dersi tekrar izleyebilecek.
 

15-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş