Arama sonuçları

Üniversitelerde ‘not isteme’ sezonu başladı

Üniversitelerde ‘not isteme’ sezonu başladı

Final ayının yaşandığı üniversitelerde, öğrenciler sınıflarını geçmek, bütünlemeye kalmamak, alttan ders bırakmamak ya da mezun olabilmek için ter döküyor.

Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'ün haberine göre, yeterli notu alamayan öğrenciler ise hocasından fazladan Puan alma telaşına düştü. Kimi koridorda kimi kampus önünde hocasının yolunu gözlüyor kimi ise e-posta ile “Hocam 5 puanla kaldım” ya da “Hocam 10 puan yüzünden mezun olamıyorum” şeklinde e-postalar yolluyor. ‘Eskiden sınıfta soru sormaya çekinirdik’ diyen eski nesil ise öğrencilerin rahatlıkla fazladan Not istemesini yadırgıyor. Akademisyenler öğrencilerin kendilerinden nasıl ve neden not istediğini şöyle anlattı.

GEREKÇELERİ MEZUNİYET

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Erişen: “Bu dönem öğrenciler arasında not isteme dönemidir. Kapıya gelip not istemenin, e-posta atmanın dışında alternatif uygulamalar da geliştirip ‘ödev verseniz’ diyerek yaklaşıyorlar. Şaşkına çevirecek e-postalar alabiliyoruz. Biraz daha esnek olan hocalardan daha rahat not istiyorlar. Genel yaklaşım ‘Hocam bir dersim kaldı not verirseniz mezun olacağım’ şeklinde oluyor.”

Z KUŞAĞI DAHA TALEPKÂR

Prof. Dr. Aslı Bugay Sökmez- ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Psikolojik ve Danışmanlık: “Öğrenci için torpil yapmak, kayırmak doğru değildir ancak hocaların yüzde 10’luk bir kanaat hakkı vardır. Öğrenciler de bunun peşinde oluyor. Z kuşağı bir yanıyla girişimci olduğu kadar fazlaca talepkâr bir nesil. Hakkı olmayanı da talep edebiliyor. Çekingen, hocaya hiçbir şey soramayan öğrenci grubu, geçen zamanla birlikte, abartarak hakkından fazlasını talep edebilen bir pozisyona geçti.”

23-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş