Arama sonuçları

Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak? Teorik dersler uzaktan, uygulamalı dersler yüz yüze. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yükseköğretim kurumlarının bahar döneminde yüz yüze eğitime geçip geçemeyeceği konusunda görüş isteyen YÖK'e yanıt verdiklerini söyledi.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Koca, "Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir" dedi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemine geçiyoruz. Bilim Kurulu'muzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılamasında 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz. Şu ana kadar ülkemizde yaklaşık 800 bini ikinci doz olmak üzere 5 milyonu aşkın doz aşı yapılmış oldu.

VAKA SAYILARI NE OLDU?

Normale dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak durumundayız. Ülkemizde de görülen mutasyonlara karşı etkin bir çalışma yürütüyoruz. Vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusu. Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulu'muz çalışmalarını sürdürüyor."

16-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş