Arama sonuçları

Üniversitelerin açılış tarihleri de ertelenecek

Üniversitelerin açılış tarihleri de ertelenecek

Üniversitelerin açılış tarihleri de ertelenecek. Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde bahar dönemi uzaktan eğitimle geçecek. Eksikler yaz aylarında tamamlanacak. Yaz okullarının bitiş tarihine göre yeni akademik takvim belirlenecek. Yani 2020-2021 öğretim yılı üniversitelerin açılış tarihleri de ertelenecek.

YÖK Genel Kurulu’nda alınan iki karar aldı. Bunlardan birisi 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 25-26 Temmuz'a ertelenmesi oldu. Bir diğer kararda üniversitelerde bahar dönemi eğitim öğretim sürecininin sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verilmesi oldu. Yani yükseköğretim kurumlarında bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Bu kararları YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç açıkladı.

ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞ TARİHLERİ DE ERTELENECEK

Saraç, bahar dönemini üniversitelerin uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim ile yürüteceklerini söyledi. Saraç, bu şekilde sunulamayacak programları, dersleri ve uygulamalı derslerinin ise yükseköğretim kurumlarının yaz aylarında belirledikleri takvim içinde yapacaklarını belirtti. Saraç, “Diğer bir ifadeyle, bu program ve dersler için bahar dönemi takvimini yaz aylarına taşımış oluyoruz" dedi. Saraç, Türk yükseköğretiminin yaz okulu tecrübesinin, üniversiteler için son derece değerli bir imkan sunduğuna dikkati çekti.

Yani öğrencilerin notlarını yükseltmek, alttan ya da üstten ders almak için gittikleri yaz okulları bu yıl yapılmayacak. Bu nedenle de 2020-2021 akademik takvim değişikliğe uğrayacak. Saraç,  yaz okulunun bitiş tarihleri göz önünde tutularak gelecek yıl eğitim öğretim takvimini de belirleyeceklerini dile getirdi.

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş