Arama sonuçları

Üniversiteli çalışıyor: ‘Saatlik ücret belirlensin’ talebi

Üniversiteli çalışıyor: ‘Saatlik ücret belirlensin’ talebi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, maliyetlerin yükselmesi ve döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yer alan ödeme miktarlarının güncellenmesi gerektiğini söyledi. ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran, ATO başkan yardımcıları Temel Aktay, Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyetle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret etti.

Hem alışanları memnun edecek hem de işverenlerin ödeme güçlüğü içine düşmeyeceği bir rakamın asgari ücret olarak belirlenmesini istediklerini söyleyen Baran, saatlik çalışma konusunda mevzuat çıkarılması gerektiğini belirtti.

300 BİNE YAKIN ÜNİVERSİTELİ

21 üniversitenin bulunduğu Ankara'da yaklaşık 300 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü bilgisini veren Baran, şunları kaydetti: "Gençlerimizin hem bütçelerine katkı hem de zamanlarını iyi değerlendirebilmeleri açısından saatlik çalışma konusunda mevzuat çıkarılması gerekir. Saatlik çalışma, belirli saatlerde ve günlerde iş yoğunluğu yaşayan otel, lokanta, kafe gibi sektörlerimizin de ihtiyacı."

Baran, esnek ve uzaktan çalışma konularının da düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

09-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş