Arama sonuçları

Üniversiteli olma şansı ek yerleştirmeyle devam ediyor

Üniversiteli olma şansı ek yerleştirmeyle devam ediyor

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarıyla tercih yapacak adaylar için hem ikinci bir ek yerleştirme yapılıyor hem de puanı düşük adaylar da bu yerleştirmeye katılabiliyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 170 ve üzerinde olanlar ikinci ek yerleştirmeye katılabilecek. Bu adayların puanları hesaplanmamıştı. ÖSYM, Ortaöğretim Başarı Puanları’nı (OBP) ekleyerek, bu adaylar için yerleştirme puanlarını hesapladı.

İkinci ek yerleştirmeye bu adayların yanı sıra tercih yapmayan ya da tercihine yerleşemeyen tüm adaylar da katılabilecek.

Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmediğini, adayların tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklarını belirtti.

EN DÜŞÜK PUAN UYGULAMASI SÜRÜYOR

İkinci ek yerleştirmede de adayların boş kontenjanların tününü tercih edemeyeceğini anlatan ve merkezi yerleştirme ile ilk yerleştirmede dolan bölümler için “en küçük puan” kuralının sürdüğünü hatırlatan Şentürk, şöyle dedi:

“Daha önceki yerleştirmelerde dolan ancak adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan bu boş kontenjanlar için taban puan şartı geçerli. Bu programları tercih edebilmek için adayların ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha yüksek puana sahip olmaları gerekiyor. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecekler.”

BAŞARI SIRASI NEDEN YOK?

Yeni puan kartlarında başarı sırası olmayacak

Adaylar merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede başarı sırasına bakarak tercih yapıyorlardı. İkinci ek yerleştirmede ise başarı sırasının olmayacağını belirten Şentürk, şunları söyledi:

“Hem önceki yerleştirmelerde bir yere yerleşmeyen adayların hem de yerleştirme puanı ilk defa hesaplanacak adayların yerleştirme hakkı olacağı göz önüne alındığında yerleştirme puanı yeni hesaplanan adaylardan okul başarısı görece daha yüksek olanların önceki yerleştirmede yerleşemeyen bazı adayların önüne geçebilmesi olanaklı olabilecektir. Önceki yerleştirmelerde yerleşemeyen adayların puan kartlarının tekrar üretilmemesi ve bu nedenle ortaya çıkabilecek karışıklığı ortadan kaldırmak için yerleştirme puanı yeni hesaplanan adayların puan kartlarında ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmedi. Adaylar tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklar.”

Bu arada Beykoz Üniversitesi ikinci ek yerleştirme kapsamındaki ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ yüz yüze ve online gerçekleştirilecek ve tercih sürecinde adaylara ‘Online Tercih Danışmanlığı’ hizmeti verilecek. Adaylar, üniversitenin web sitesinde (www.beykoz.edu.tr) yer alan ‘Online Tercih Danışmanlığı’ formunu doldurarak bu hizmetten yararlanabilecekler. Ayrıca dileyenler hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında üniversitenin Kavacık Yerleşkesi’ne gelerek üniversite, programlar, burslar ve tercihleri hakkında tercih danışmanlarından bilgi alabilecekler.

 

 

09-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş