Arama sonuçları

Üniversitenin velileri isyanda

Üniversitenin velileri isyanda

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy rıhtımındaki tarihi binadan taşınacak olmasına velilerden de tepki geldi. Veliler, yeni eğitim öğretim yılı için daralan zamanda konservatuvara halen bir yerleşke tahsis edilmemesi konusunda endişeli.

Milliyet Gazetesi'nden Gizem Çetimen'in haberine göre, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy rıhtımındaki tarihi binadan taşınacak olmasına velilerden de tepki geldi. Kızı konservatuvarda 7. sınıf bale öğrencisi olan Doğuhan Ertem, yazdığı mailde okulun tahliye süreci ve yeni eğitim öğretim yılı için daralan zamanda konservatuvara halen bir yerleşke bulunamaması üzerine endişelerini dile getirdi. Ertem, şöyle dedi:

“İBB, 2016 yılında önceki belediye yönetimi zamanında onaylanmış bir projeyi hayata geçirmek istediğini bu yılın başlarında tekrar bir tebligat ile okulumuza bildiriyor ve tahliye talep ediyor. Bu projede konservatuvar için sonradan ilave edilmiş kaçak katlar yıkılacak ve geri kalan alan tiyatro binası olacak. Kalan alan da metrekare olarak okulumuzun ihtiyacının yarısını dahi karşılamıyor. Okulumuz bu dönemde pandemi koşulları ile kapalı olduğu için bizim bu resmi yazışmalardan hiç haberimiz olmadı. Okul yönetimi tahliye tebligatı için de ek süre almaya çalışmıyor ve yasal başvuruları yapmıyor. Dolayısıyla İBB yasal hakkını kullanarak okulumuzu çevreliyor ve çalışmalara başlıyor. Bu zamana kadar ‘Bizi buradan kimse çıkaramaz’ diyen okul müdürümüz ise 15 Temmuz’da binanın taşınacağını belirtti.”

KAYIŞDAĞI'NA BAKIYORLAR

Ertem’e göre İBB, üniversiteye Göztepe 60. Yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kullanılan iki binasını öneriyor. Okul ise buna yanıt olarak projeyi kendi çizmek istediklerini belirtiyor.

İstanbul Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi tarafından çizilen proje İBB’ye gönderiliyor. İBB ek bina çelik konstrüksiyon olduğu için üç ayda tamamlanacağını söylüyor. Ertem, şöyle devam etti: “Bu noktaya kadar her şey güzel giderken okul yönetimimiz söylem değiştirerek projenin metrekaresinin yetersiz olduğunu ve ek bina yapılsa bile buraya sığamayacaklarını söylüyor.” 

Rektörlüğün yeni bir bina arayışında olduğunu öğrendiklerini söyleyen Ertem, yönetimin Maltepe, Küçükbakkalköy, Kayışdağı gibi bölgelerde kiralık, konservatuvar ruhuna hiç uymayacak öğrenci ve ailelerin Kadıköy’e göre ayarladıkları hayatlarını alt üst edecek yerlere bakıldığını dile getirdi.

09-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş