Arama sonuçları

Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır? Kimler e-kayıt yaptırabilir?

Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır? Kimler e-kayıt yaptırabilir?

Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır? Kimler e-kayıt yaptırabilir? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar için elektronik kayıtlar (e-kayıt) 29 Ağustos’ta başlıyor. YÖK, bu kayıtları 6 Eylül saat 23.59’a kadar uzattı. Şahsen başvurarak kayıt yaptırmak isteyenler için süreç 31 Ağustos’ta başlayacak. Bu kayıtlar için de son tarih 5 Eylül’e kadar uzatıldı.

Devlet yükseköğretim kurumlarının tümünün ve  isteyen vakıf üniversitelerinin dileyen öğrenciler için yaptığı elektronik kayıt nedir? Nasıl yapılır?

ÜNİVERSİTEYE E-KAYIT NASIL YAPILIR? KİMLER E-KAYIT YAPTIRABİLİR?

YÖK’ün e-kayıt olarak da bilinen elektrorik kayıtlar ile ilgili açıklaması şöyle:

1. Tüm devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkanı sunacak.

2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak.

3. Elektronik kayıt işlemi 2020-2021 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.

4. Elektronik kayıt 29 Ağustos-6 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

HANGİ BÖLÜMLERDE YAPILAMAZ?

5. Elektronik kayıt, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) yapılamayacak. Sağlık raporu vb. istenen programlara yerleşen öğrencilerin 31 Ağustos-5 Eylül 2020 tarihleri arasında istenen belgeler ile birlikte ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuracak.

6. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecek.

7. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacak. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacak. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği yükseköğretim kurumuna yönlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek

8. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirilecekler.  

9. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabilecek.

10. Yükseköğretim kurumları, elektronik kayıt olanlara ait bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden alabilecek.

11. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabilecekler.  

28-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş