Arama sonuçları

Uyku kalitesi, okuldaki başarıyı etkiliyor

Uyku kalitesi, okuldaki başarıyı etkiliyor

Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, uzaktan eğitim sürecinin ve araya da yaz tatilinin girmesinin çocukların uyku düzenini bozduğunu söyledi. Yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte uyku düzeninin tekrar sağlanmasının önemine dikkat çeken Fidan, okul başarısında uykunun önerimine değindi.

Fidan şöyle dedi:

“Çocuklarımız normal ders programlarına adapte olabilmesi, okul başarılarını en yüksek seviyeye getirebilmeleri için öncelikli olarak uyku düzenlerini sağlamalılar. Okul döneminde uyku için bizim uygun gördüğümüz saat 21.00. Uykusuzluk, konsantrasyon kaybına neden oluyor. Çocuklarımız, eğitim döneminde sağlıklı bir uyku süreci tamamlayamazlarsa ve bu kronik bir hal alırsa, ne yazık ki istenilen başarıyı elde edemiyor.”

MAVİ IŞIK TEHLİKESİ

Fidan, "Z kuşağı"nın bilgiye genellikle internetten eriştiğini, gün içinde de uzun süre telefon ve tablet kullanarak mavi ışık kaynağıyla uykusuzluğa davetiye çıkardığını belirtti. Uykuya dalmadan en az 2 saat öncesinde elektronik cihazların kullanımının bırakılması gerektiğine dikkati çeken Fidan, şöyle dedi:

"Mavi ışık hem çocuklarda hem de erişkinlerde uykuya geçişi ve devam ettirme sürecini etkiliyor. Telefon ya da tableti uyuma aracı olarak kullanmamalıyız. Bu anlamda görev ebeveynlere düşüyor."

 

14-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş