Arama sonuçları

Uzaktan eğitim: 1.5 milyon öğrencinin internete erişimi yok. MEB ne yapacak?

Uzaktan eğitim: 1.5 milyon öğrencinin internete erişimi yok. MEB ne yapacak?

Uzaktan eğitim: 1.5 milyon öğrencinin internete erişimi yok. MEB ne yapacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 öğretim yılının nasıl açılacağına ilişkin aylardır çalıştıklarını anlattı. Selçuk, “Heyecanlıyız, aylardır çalışıyoruz. Hangi senaryo olursa olsun bu tedbirleri alıyoruz. Dünyayı izleyerek, çocuklarımızın eğitiminin kalitesini belli düzeyde tutacak önlemler almak bizim için çok kritik” dedi.

Şu anda uzaktan eğitimin tüm dünyada olduğu gibi ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Selçuk, bu açıdan Türkiye’nin uzaktan eğitimin niteliğinde iddialı olduğunu belirtti. Bu süre içinde EBA’nın alt yapısının güçlendirildiğini, TV kanallarının açıldığını anlatan Selçuk, canlı sınıfla ilgili de 10-12 kat artış olacağını belirtti. Selçuk, bu yıl da uzaktan eğitim sürecinde EBA’da, TV’lerde hazırlanan içeriklerin kullanılacağını söyledi.

UZAKTAN EĞİTİM: 1.5 MİLYON ÖĞRENCİNİN İNTERNETE ERİŞİMİ YOK. MEB NE YAPACAK?

Selçuk bazı öğrenciler için internete erişimde sorunlarda olduğunu belirterek, bu çocukların uzaktan eğitim almaları için ne yapacaklarını şöyle anlattı:

“Köylerde, mezralarda yaşayan 1.5 milyon çocuğun internete erişiminde sorun var. Bu çocuklar için 5 bin 200 EBA destek noktası kuruyoruz. 16 milyon çocuğun erişimi ile ilgili problem yok yok ama 1.5 milyon çocuğun erişimi ile ilgili bir problem var. Çünkü bu çocukları EBA’da hiç göremiyoruz. Nasıl erişeceğiz bu tür durumdaki çocuklara? Öncelikle 17 kitaptan oluşan özel bir set veriyoz. Köy okullarındaki, mezralardaki çocuklara veriyoruz bu setleri. Bu yıl için 5 bin 200 EBA destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları erişimde zorluk çeken çocukların olduğu bölgelere kuruyoruz. Kurmaya da başladık. Çok hızlı bir şekilde bu noktaları önümüzdeki haftadan itibaren her yerde görebilirsiniz Bu noktaları, erişimde zorluk çeken çocukların bulundukları bölgelere kuruyoruz. Onların taşımasını da üstleniyoruz, onların erişimi için Gezici EBA Destek Noktası da hazırlıyoruz. Okullarımızda, halk eğitim merkezlerimizde, BİLSEM'ler ve benzeri kuruluşlarda destek noktalarıyla isteyen her çocuk gelip bu destek noktasındaki özel hazırlanmış, güvenle oturabileceği bir ortamda isterse çalışabilir. Bu yoktu, bu yeni. 31 Ağustos ile başlayan bir şey.

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş