Arama sonuçları

Uzaktan eğitim 22 Ocak'a kadar uzatıldı, ilkokullarda bu dönem sınav yok

Uzaktan eğitim 22 Ocak'a kadar uzatıldı, ilkokullarda bu dönem sınav yok

Uzaktan eğitim 22 Ocak'a kadar uzatıldı, ilkokullarda bu dönem sınav yok. 4 Ocak'ta okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB) uzaktan eğitimin 22 Ocak'a kadar süreceği açıklamasını yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada 4 Ocak'ta yüz yüze eğitime geçilmesiyle ilgili "iyimser bir tahmin" demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitimin dönem sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu. MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

UZAKTAN EĞİTİM 22 OCAK'A KADAR UZATILDI, İLKOKULLARDA BU DÖNEM SINAV YOK

"İlkokullarda bu dönem sınav yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı: "Bu eğitim-öğretim yılında ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEM SONUNA KADAR SÜRECEK

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek.

NOTU BULUNMAYAN ORTAOKUL VE LİSELERİN SINAVLARI SEYRELTİLMİŞ ORTAMDA

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.

KARNELER FARKLI GÜN VE ZAMAN DİLİMLERİNDE DAĞITILACAK

22 Ocak'tan itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak planlanacak.

YARIYIL TATİLİ 3 HAFTA SÜRECEK

 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır."

18-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş