Arama sonuçları

Uzaktan eğitim: Devam zorunlu mu? Sınavlarda sorumlu olacaklar mı?

Uzaktan eğitim: Devam zorunlu mu? Sınavlarda sorumlu olacaklar mı?

Uzaktan eğitim: Devam zorunlu mu? Sınavlarda sorumlu olacaklar mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamaları 2020-2021 öğretim yılında uzaktan eğitim sürdüğünde devam konusunda yaptırımların söz konusu olacağını ve sınav konuları arasında uzaktan eğitimde alınan derslerin de dahil olabileceğini gösteriyor.

2020-2021 öğretim yılına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Selçuk, soruları da yanıtladı. Sorulardan birisi ise uzaktan eğitimde devam ile ölçme değerlendirmenin nasıl olacağına ilişkin oldu.

Selçuk, “Geçtiğimiz dönem öğretmenler yaptırım olmadığı için uzaktan eğitime öğrencilerin devamını sağlamakta zorlandı. Sınavda da uzaktan eğitim konuları yer almadığı için öğrenciler ilgi göstermedi. EBA’ya girmedi, takip etmedi. Bu durum değişecek mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

UZAKTAN EĞİTİM: DEVAM ZORUNLU MU? SINAVLARDA SORUMLU OLACAKLAR MI?

“Geçtiğimiz dönem tüm dünya gibi bizim için de salgın da uzaktan eğitim de sürprizdi. Biz o dönemde sınavlarda da sadece yüz yüze eğitimden sorumlusunuz, uzaktan eğitimde işlenen konulardan muafsınız dedik. Çünkü bununla ilgili altyapı tam hazır değildi. Çünkü hepimiz bir sürprizle karşılaşmıştık. Ancak devam ve uzaktan eğitimde işlenen konulardan da sorumlu olacaklarına ilişkin belirlemeler öğretmenlerin eğitim yapma işlerini kolaylaştıracak."

SORUMLU OLACAKLAR

Bakan Selçuk, çocukların ölçme değerlendirme açısından da uzaktan eğitimden gördükleri konularla ilgili sorumluluk sahibi olacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"O yüzden de uzaktan eğitim, altyapının daha zayıf olduğu mart ayındaki gibi algılanmıyor tarafımızca. Biz bugün uzaktan eğitimi çok daha güçlendirilmiş, niteliği uluslararası standartlara taşınmış bir yer olarak görüyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimizin eksiğini gidermek için ne gerekiyorsa yapacağız."

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş