Arama sonuçları

Uzaktan eğitim: Evde öğretmen dönemini mi başlatıyor?

Uzaktan eğitim: Evde öğretmen dönemini mi başlatıyor?

Uzaktan eğitim: Evde öğretmen dönemini mi başlatıyor? Uzaktan eğitimin süreceğini düşünen veliler farklı alternatif peşinde. Bu veliler çocuklarını özel okullardan devlet okullarına geçiyor ve “eve öğretmen” çağırarak, eğitim aldırma yoluna gidiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020-2021 öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de de yüz yüze başlayacağını açıklamasının ardından özel okul velileri de farklı seçenekleri gündemlerine aldı. Uzaktan eğitimin bu öğretim yılında da süreceğini düşünen veliler özel okullardan kayıt alıyor. Çocuklarını devlet okullarına geçirmeyi tercih eden velilerin bulduğu çözüm ise “evde öğretmen” oluyor. Buna göre birkaç veli aralarında anlaşarak, çocukları bir evde toplayıp eğitimi evden sürdürme kararında.

UZAKTAN EĞİTİM: EVDE ÖĞRETMEN DÖNEMİNİ Mİ BAŞLATIYOR?

Son birkaç gündür eğitim sektöründe konuşulan bu seçeneği pervinkaplancom instagram yayınına katılan Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal da doğruladı. Dal, uzaktan eğitim kararının açıklandığı ilk gün özel okullarda kayıt çekmelerin yaşandığını söyledi. Özellikle anaokulları ve 1’nci sınıf velilerinin çocuklarının kaydını devlet okullarına almak üzere çektiklerini söyleyen Dal şöyle dedi:

“Kayıt çekmelerden geri aldığımız bildirim korkutucu. 1-2 ve 3 sınıf seviyesinde yaşanıyor. ‘Bir öğretmen kendi evinde 6-7 çocuğa ders verecek, yemeği de verecek. Çocuk başına da 10 bin TL ödeyeceğiz. Sabah bırakıp akşam alacağız. Devlet okuluna geçeceğiz ama bu evlere çocukları yollacağız’ diyorlar. Evlerde çocuklar kimlerle olacak ve ne kadar güvenli olacak?”

17-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş