Arama sonuçları

Uzaktan eğitim kararına ‘öğrenci para getiriyordu’ tepkisi

Uzaktan eğitim kararına ‘öğrenci para getiriyordu’ tepkisi

Uzaktan eğitim kararına ‘öğrenci para getiriyordu’ tepkisi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasına tepki gösterdi. Güler, üniversite öğrencileri ayda en az 140 milyon lira gelir getirdiğini söyleyerek, bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESTÜ) yönetimleri, 2020-2021 akademik yılı güz döneminde uygulanacak  eğitim modeli için alınan ortak kararı açıklamıştı.

UZAKTAN EĞİTİM KARARINA 'ÖĞRENCİ PARA GETİRİYORDU' TEPKİSİ

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu imzası ile ortak açıklamada koronavirüs salgını sürdüğü için güz döneminin uzaktan yapılacağını dile getirmişti. Sağlık Bakanlığı da görüş sorun YÖK’e güz döneminin yükseköğretim kurumlarında uzaktan yapılmasını önermişti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitim kararının şehir ekonomisi ve tüccarını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Güler, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, Cumhuriyet'in haberine göre şu paylaşımda bulundu: “Üniversite öğrencileri ayda en az 140 milyon lira hacim sağlıyor, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi için valimizle ve üç rektörümüzle görüşmeler gerçekleştireceğiz."

06-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş