Arama sonuçları

Uzaktan eğitim nasıl yapılacak? Hangi öğrencilere ‘canlı ders’ olacak?

Uzaktan eğitim nasıl yapılacak? Hangi öğrencilere ‘canlı ders’ olacak?

Uzaktan eğitim nasıl yapılacak? Hangi öğrencilere ‘canlı ders’ olacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 31 Ağustos-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek uzaktan eğitim ile ilgili çalışma planını yayımladı.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete imzasıyla "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Çalışma Planı" ile ilgili açıklama illere gönderildi. Bu yazıya göre öğretmenlerin tümü değil, belli sayıda öğretmen ya da alan zümreleri dönüşümlü olarak 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında okulda olacak.

HAFTADA EN AZ 1 KEZ CANLI DERS

Her öğretmenin daha önceden canlı ders vermesini isteyen bakanlık çalışma planında okulun alt yapısı uygunsa bu derslerin okulda da verilebileceğini dile getirdi. Bu durumda da yöneticilere öğretmenlerin evden değil, okuldan canlı sınıf yapmalarının önü de açılmış oldu. Ayrıca öğretmenler 3 hafta süresince haftada en az bir kez canlı ders yapacak.

 

ÇALIŞMA PLANI NASIL UYGULANACAK?

İşte Çalışma Planı şöyle uygulanacak:

-Eğitim kurumu yöneticileri, uzaktan eğitim planlamasını da dikkate alarak, ekte yer alan “Çalışma Planını” uygulamak üzere belli sayıda öğretmen veya alan zümresinin dönüşümlü olarak eğitim kurumunda bulunmasını sağlayacak şekilde bir planlama yapacaktır.

-EBA Canlı Sınıflarında gerçekleştirilecek dersler, eğitim kurumu yönetimince yapılacak planlama dâhilinde, teknik alt yapı şartlarının uygun olması durumunda eğitim kurumlarında da yapılabilecektir.

- Hazırlık sınıfında öğrenim görecek olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını bitirip 9 uncu sınıfa geçen öğrencilere kritik konu ve kazanımlarla ilgili ilgi (a) Genelge’de ifade edilen "Eğitim Programı" yerine bu öğrencilere eğitim kurumu yönetimlerince mevcut programlarına göre canlı ders planlaması yapılacaktır.

- 10 uncu sınıfın ortak alan derslerinde yer alıp 11 inci sınıfta “Matematik ve Fen Bilimleri”, “Sosyal Bilimler”, “Yabancı Diller ve Edebiyatı” gibi seçmeli dersler bölümlerinden bu dersleri seçmemiş olan öğrencilere de bu bölümlerden ders seçmiş olan öğrencilere olduğu gibi 10 uncu sınıfa ait "Eğitim Programı" uygulanacak olup söz konusu öğrencilere buna ilişkin canlı ders planlaması eğitim kurumu yönetimlerince yapılacaktır.

 

BU YIL LİSELİ OLAN ÖĞRENCİLERE KİM DERS VERECEK

- 2020 Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarına göre 9’uncu sınıflara yerleşen öğrencilerin “Eğitim Programı”, fen bilimleri dersinin kritik konu ve kazanımlarının fizik, kimya ve biyoloji dersleri, Türkçe dersinin kritik konu ve kazanımlarının ise Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile ilişkilendirilmesinde olduğu gibi 8 inci sınıfta gördükleri derslerin ilişkilendirilebileceği ilgili alan öğretmenleri tarafından verilecektir.

 

BEDEN EĞİTİMİ, GÖRSEL SANATLAR VE MÜZİK YERİNE

- Beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerine ilişkin ilgi (a) Genelge’de ifade edilen "Eğitim Programı" yerine, öğrencilerin bulundukları sınıf düzeylerine ait öğretim programları uygulanacak olup söz konusu alan zümre öğretmenlerince belirlenecek konu ve kazanımlar çerçevesinde bu alan öğretmenlerinin haftada bir saat canlı sınıf uygulaması yapacakları şekilde planlama yapılacaktır.

 

VELİLER BİLGİLENDİRİLECEK

Uzaktan Eğitim süresince planlama ve uygulamalara ilişkin velilere okul yönetimleri ile okul rehberlik servisleri ve şube rehber öğretmenleri bilgilendirme yapacak.

 

EBA DESTEK PORTALININ KULLANILMASI

Bu arada yine öğretmenler 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kullanılan EBA Destek portalını inceleyecek. Bu portalın canlı derslerle tanıtımını yapacak. Portalın öğrencilerce kullanımının yaygınlaştırılması, portal üzerinden öğrencilerin çalışmalarının takıp edilerek, ödev/test atamalarının yapılması, çalışmaların raporlaştırılarak okul yönetimi ile paylaşılacak.

SORUMLULUK SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Salgın hastalık sebebiyle başta fiziki mesafe, maske ve hijyen kuralları olmak üzere gerekli önlemler alınarak oluşturulan sınav salonlarında sorumluluk sınavları uygulanmaya başlanacak ve okul yönetimlerince yapılan planlama dahilinde en geç 11 Eylül 2020 tarihine kadar sınavlara devam edilecektir.

 

28-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş