Arama sonuçları

Uzaktan eğitim sürerse özel okullarda yüzde 5 küçülme olur

Uzaktan eğitim sürerse özel okullarda yüzde 5 küçülme olur

Uzaktan eğitim sürerse özel okullarda yüzde 5 küçülme olur. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurulllah Dal uzaktan eğitim kararı uzarsa özel okullarda yüzde 5 oranında küçülme olacağını söyledi. Dal,  pervinkaplancom instagram yayınında sorularımızı yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 31 Ağustos’ta yeni öğretim yılının uzaktan eğitimle başlayacağını ve yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlayacağını açıklamasının ardından özel okullarda kayıt çekmelerin yaşandığını söyledi. Özel okullarda kayıtların yüzde 90’ının da erken kayıt olduğunu anlatan Dal, geçen yıla göre kayıtların yüzde 10 oranında düştüğünü söyledi. Dal, şöyle dedi:

“Şu anda kayıtlar geçen seneye göre yüzde 10 daha az. Belirsizlik ve ekonomik nedenlerle sıkıntıya giren veliler var. Bunlar kayıt yapmada sorun yaşıyor. Burslarla destek verildi, gelir kaybına uğrayanlar için özel şartlar yaratılmaya çalışıldı. Bunun dışında da online eğitim sürer mi diyerek çocuklarını alanlar oldu.Yüz yüze eğitimin 21 Eylül’e uzatılmasından dolayı kayıt alanlar da oldu. Özellikle anaokulları ve 1’lerde. Ama sonra normale döndü”

UZAKTAN EĞİTİM SÜRERSE ÖZEL OKULLARDA YÜZDE 5 KÜÇÜLME OLUR

Önümüzdeki öğretim yılında 21 Eylül’den sonra da uzaktan eğitim devam ederse özel okullardaki velilerin nasıl hareket edeceğinin ve bunun sektöre etkisinin ne olacağının sorulması üzerine Dal şu yanıtı verdi:

“Çeken olabilir. Ekonomik sıkıntıları olan, çocuğunu evde baktıracak kimsesi olmayan ya da bakıcı ücreti ödemek zorunda kalanlar bu sıkıntıyı yaşıyor. Ama bu imkanları olan veliler devam eder. Uzaktan eğitimde iyi not aldık. Devlet okulları online sürerse özel okula gelecek olanlar da var. Ama genel olarak bir kayıbı göze alıyoruz. Bu kadar sıkıntıdan, ekonomik krizden sonra kayıp olabileceğini de düşünüyoruz. Biz de 1 milyon 400 bin olan öğrenci sayımızın artmasını beklemiyoruz. Bizim beklentimiz 1 milyon 250 binin altına düşmemek. Ben yüzde 5’lik bir kayıp bekliyorum.”

KAYIT ÇEKMEDE ÜCRET İADESİ NASIL OLACAK?

 Kayıt çekme durumunda yıllık öğrenim ücretinin yüzde 10’unun kesileceğini belirten Dal,  LGS puanıyla devlet liselerine yerleşenlerden ise bu kesintinin yapılmayacağını söyledi.

17-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş