Arama sonuçları

Uzaktan eğitim ve hibrit eğitim nedir?

Uzaktan eğitim ve hibrit eğitim nedir?

Uzaktan eğitim ve hibrit eğitim nedir? Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) virüsüyle birlikte hayatımıza pek çok yeni kelime girdi, yeni eğitim modelleri oluşturuldu. Dünyada ikinci dalganın etkili olmaya başlaması ve 2020-2021 eğitim yılının başlamasıyla birlikte çok konuşulmaya başlanan iki eğitim türü ise ‘uzaktan eğitim’ ve ‘hibrit eğitim.’ Bu eğitim modellerinin ne anlama geldiğini ve nasıl uygulandığını merak ediyorsanız, cevapları ise şu şekilde:

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Uzaktan eğitim, öğrencinin zamandan ve mekandan bağımsız olarak eğitimini bilgisayar teknolojileri üzerinden derse katılım sağlamasıdır. Öğrenci, uzaktan eğitim uygulamasıyla derslerini görüntülü ve sesli olarak takip edebilir. İşlenen dersler kayıt altına alınır ve öğrenci istediği zaman bu derslerin tekrarlarını görüntüleyebilir.

Sanal sınıf ortamında uygulanan uzaktan eğitim kapsamında, akademisyen ve öğretmenler de sesli ve görüntülü olarak ders anlatabiliyor, bunun için yazı tahtalaları kullanabiliyor ve öğrencilerle dosya paylaşımı yapabiliyorlar. Öğrenciler de mikrofon ve yazı yardımıyla derse katılım sağlayıp sorularını sorma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin derslere eş zamanlı olarak katılma imkanı olduğu gibi, ders tekrarlarını da istediklerinde izleyebiliyorlar.

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Okulların açılış süreciyle birlikte sık sık gündeme gelen bir başka eğitim terimi ise “hibrit eğitim.” “Karma” veya “karışık” anlamına gelen “hibrit” kelimesi, geleneksel eğitim yöntemleri ile yeni eğitim teknolojilerinin harmanlanması anlamına geliyor.

Hibrit eğitim modelinde, öğrenciler geleneksel yüz yüze eğitimin yanı sıra son bilgisayar teknolojileriyle desteklenen uzaktan eğitimin ve online materyallerin de harmanlandığı karma bir eğitim alıyorlar.

Hibrit eğitim modeli, koronavirüs vakalarının artış gösterdiği şu günlerde de, eğitim kurumlarındaki öğrenci sayılarının azaltılması için uygulanması planlanan bir eğitim modeli olarak karşımıza çıkıyor.

02-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş