Arama sonuçları

Uzaktan eğitim veren il sayısı artıyor

Uzaktan eğitim veren il sayısı artıyor

Mili Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘yerinde karar’ uygulaması kapsamında yüz yüze eğitime ilişkin kararları İl Hıfzıssıhha Kurulları’na bıraktı. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye Risk Haritası’na göre okullarda uzaktan eğitim kararları il bazında alınıyor. Son günlerde artan vakalar nedeniyle çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer alan illerden yüz yüze eğitime ara verildiğine dair haberler geliyor.

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Eskişehir, Çorum ve Malatya’da, Valilikler uzaktan eğitim kararı aldı. Bu illerde okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün eğitim verilecek. Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflarda ise ikinci bir karara kadar tam zamanlı uzaktan eğitim yapılacak. Ancak alınan genel karar çerçevesinde çok yüksek riskli iller dahil, liselere giriş sınavına katılacak olan 8. sınıflarda haftada 12-22 saat, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıflarda ise haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime devam edilecek. Ayrıca 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen kurslar, cumartesi ve pazar da dahil olmak üzere yüz yüze olabilecek. Artan vakalar nedeniyle İstanbul için de uzaktan eğitimin gündeme gelmesi bekleniyor. 

OKUL BAZLI KAPATMA

İllerde alınan genel kararların yanı sıra bir okulda öğretmen veya öğrencilerde vaka çıkması durumunda okul bazlı kapatmalar da yapılıyor. Örneğin İzmir, Diyarbakır, Zonguldak, Sakarya, Bitlis gibi birçok ilde kapatılan okullar var.

Eğitim-Sen’in paylaştığı bilgilere göre 15 Şubat - 4 Nisan tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle vefat eden eğitimcilerin sayısı 16’ya ulaştı. 29 Mart-4 Nisan haftasında bin 178 öğretmen, bin 455 öğrenci, 136 personel pozitif ve temaslı kategorisinde yer alırken, vaka görülen farklı illerde 66 okulda uzaktan eğitime geçildi.

Eğitim Sen’in çağrısıyla Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 16 eğitim emekçisi anısına, dün okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

07-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş