Arama sonuçları

Uzaktan eğitimde en çok arkadaşlarını özledi

Uzaktan eğitimde en çok arkadaşlarını özledi

Kaspersky araştırmasına göre, Türkiye’deki öğrencilerin yüzde 72'si uzaktan eğitim sırasında en çok akranlarıyla yüz yüze iletişimin eksikliğin şikayetçi olduğunu belirtiyor.

Kaspersky "Covid döneminde dijital eğitim" anketinin sonuçlarını çevrim içi olarak düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Kaspersky Türkiye Pazarlama Müdürü Ünsal Yurdakonar, araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi:

EKRANDAN ŞİKAYET ETTİLER

"Araştırmaya göre Türkiye’deki öğrenciler yüzde 72 ile uzaktan eğitim sırasında en çok akranlarıyla yüz yüze iletişimin eksikliğinden şikayet ettiler. Katılımcıların yüzde 78'i ekran karşısında çok fazla zaman harcamak zorunda kaldıkları belirtti. Katılımcıların yüzde 44 ise yaşanan teknik sorunlar yüzünden çevrimiçi öğrenmeyi sevmediğini ifade etti. Öğrencilerin yüzde 50’si uzaktan eğitimle dersi anlamanın çevrimdışı öğrenime kıyasla daha zor olduğunu söylerken, yüzde 28’i uzaktan öğrenmeyi daha çok sevdiğini belirtti."

DERSLERLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİ

Öğrencilerin uzak eğitimde derslere bakışı ile ilgili bilgi veren Yurdakonar, şöyle devam etti: "Türkiye’de çocukların uzaktan eğitimde en zorlandığı dersler yüzde 48 ile matematik 48, yüzde 40'la fizik, yüzde 28 ile kimya ve yabancı dil oldu. Ebeveynlerin yüzde 76'sı pandemiden sonra bu öğrenme biçimine devam etmek istemediğini belirtirken, yüzde 62’si eğitim kalitesinde genel düşüşü ana dezavantaj olarak gördüğünü belirtti."

"UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENCİLERDE TEKNOLJİK BIKKINLIK YAŞATMAYA BAŞLADI"

Yurdakonar, uzaktan eğitimin büyük ihtimalle bir dereceye kadar yüz yüze eğitimin yerini almaya devam edeceğini belirtti. Yurdakonar, "Araştırmamıza göre ebeveynler ve çocuklar çevrimdışı eğitimi tercih ediyor olsa da çeşitli dijital ve etkileşimli unsurları eğitim sürecine dahil etmek, çocukların ve ebeveynlerinin yanı sıra öğretmenlerin de dijital okuryazarlık düzeylerini geliştirmeye önem vermek gerekiyor" diye konuştu.

30-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş