Arama sonuçları

Uzaktan eğitimde engelli öğrenciler ne yaşıyor?

Uzaktan eğitimde engelli öğrenciler ne yaşıyor?

Uzaktan eğitimde engelli öğrenciler ne yaşıyor? Koronavirüs ile birlikte 18 milyon öğrenci için başlayan uzaktan eğitim süreci kimse için kolay olmuyor. Öğrencisi, öğretmeni, velisi bir yandan sağlık kaygısı yaşıyor bir yandan da öğrenme ortamından kopmamaya çalışıyor. Ancak bu süreçte en büyük sıkıntıyı yaşayanlar engelli öğrenciler.

UZAKTAN EĞİTİMDE ENGELLİ ÖĞRENCİLER NE YAŞIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzaktan eğitime geçildikten uzun süre sonra EBA TV’de kaynaştırma öğrencileri için program hazırladı, özel eğitim okulları ile yine kaynaştırma öğrencileri ve velileri için de “Özelim Eğitimdeyim” mobil uygulamasını yaşama geçirdi.

NE KADAR ETKİLİ OLUYOR?

Peki bu uygulamalar ne kadar etkili oluyor? Öğrenci ve aileler yararlanabiliyor mu? Hangi sorunlar yaşanıyor? Uzaktan eğitimde bu çocuklar nasıl etkilendi, neler yaşanıyor?

Tüm bunları 20 Mayıs Salı günü saat 17.00'de pervinkaplancom instagram adresinden yapacağımız yayında konuğumuzla konuşacağız. Konuğumuz ise 22 yaşında bir genç kız olan ve eğitimde yaşadığı engellemeleri ben de dahil birçok meslektaşımızın haber yaptığı şu anda da üniversite öğrencisi olan Beril’in annesi Yeşim Bayındır Zorlu olacak.

Anne Zorlu, otizmle ilgili birçok derneğin yöneticiliği ile temsilciliklerini de yapıyor.

19-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş