Arama sonuçları

Uzaktan eğitimde puan sistemi eşitsizliğe mi yol açar mı?

Uzaktan eğitimde puan sistemi eşitsizliğe mi yol açar mı?

Uzaktan eğitimde puan sistemi eşitsizliğe mi yol açar mı? Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler arasındaki eşitsizliğin artmasına yol açacak kararlar alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu kararlarına bir yenisini daha ekledi. Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne 8 Mayıs’ta eklenen, “Uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz” ifadesi dün yapılan değişiklikle yönetmelikten çıkarıldı. Böylelikle, milyonlarca öğrencinin erişim problemi yaşadığı uzaktan eğitimde puanla değerlendirmenin yolu açıldı.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Kovid-19 salgını nedeniyle dijital platformlara taşınan eğitim, fırsat eşitliğinin önemini bir kez daha ortaya koyarken MEB, eşitsizliğin artmasına yol açacak bir yeni uygulamayı daha hayata geçirdi. Salgın sürecinde iki defa değiştirilen Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği dün bir kez daha değiştirildi. Uzaktan eğitimde puanla değerlendirmenin önünü açan değişiklik, eğitim uzmanlarının tepkisine yol açtı.

NEYE GÖRE PUAN VERECEĞİZ?

6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, “Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile uzaktan eğitimde puanla değerlendirmeye olanak sağlandı. Ancak eğitimciler, uzaktan eğitime erişemeyen milyonlarca öğrenci olduğunu anımsatarak uygulamanın eşitsizliğe neden olacağını savundu. Öğretmenler, derslere katılamayan öğrencileri neye göre değerlendireceklerine ilişkin kafa karışıklığı yaşadıklarını söyledi.

07-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş