Arama sonuçları

Uzaktan eğitimin telafisi de ‘uzaktan’ yapılacak

Uzaktan eğitimin telafisi de ‘uzaktan’ yapılacak

Uzaktan eğitimin telafisi de ‘uzaktan’ yapılacak. 23 Mart’tan itibaren devlet okulları gibi uzaktan eğitime geçen özel okullarda telafi eğitimi yüz yüze değil uzaktan- online olarak yapılacak. Veliler tepkili, ‘Ücretler iade edilmesin diye formül bulunuyor’ diyor.

Özel okullarda uzaktan eğitim başladığında veliler örgün eğitim için ücret ödediklerini söyleyerek, ücret iadesi talep etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da okulların yüz yüze telafi eğitimleri yapacaklarını, yapmayan okulların ücretleri iade edeceğini açıklamıştı.

UZAKTAN EĞİTİMİN TELAFİSİ DE ‘UZAKTAN’ YAPILACAK

Buna göre de  özel okullar, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacaktı. Ancak 2020-2021 öğretim yılının açılışı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başlayacak. Yüz yüze eğitim ise 21 Eylül’de başlayacak. Peki özel okullarda yüz yüze olacak telafi eğitimi nasıl yapılacak?

TELAFİ EĞİTİMİ YAZISI ÇIKTI

İşte bu sorunun yanıtını MEB veriyor. 14 Ağustos 2020 tarihli telafi eğitimi başlıklı yazı şöyle:

“Özel okulların daha önce planladıkları telafi eğitimi, uzaktan eğitim olarak yapılacaktır.”

Yani uzaktan eğitimin telafisi de uzaktan olacak.

Veliler ise “Bu karar özel okulların ücret iadesinin önüne geçmek için alınmış bir karar. Uzaktan eğitimin telafisi de uzaktan olur mu?” diyor.

MEB TAKVİMİNDE DE YER ALDI

Bu arada MEB, 15 Ağustos 2020 tarihli yazısıyla yüz yüze eğitimdeki değişiklikler nedeniyle çalışma takviminde güncelleme yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u imzasıyla illere gönderilen yazıda  31 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin eksik ve konu kazanımlarına yönelik program uygulanacağı belirtildi. Yazıda şunlara dikkat çekildi:

"21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren 2020-2021 ders yılına ilişkin öğretim programlarının işlenmesine bakanlıkça yapılacak planlama doğrultusunda başlanacaktır.

16-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş