Arama sonuçları

Uzaktan not tepkisi: Tüm öğrencilere 100 puan verelim

Uzaktan not tepkisi: Tüm öğrencilere 100 puan verelim

Uzaktan not tepkisi: Tüm öğrencilere 100 puan verelim. Eğitimciler uzaktan eğitime erişiminde milyonlarca öğrencinin sorun yaşadığını söyleyerek, uzaktan eğitimin not ile değerlendirilmesine karşı çıkıyor. Öneri ise tüm öğrencilere 100 puan verilmesi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokul ve ortaokullarda bugüne kadar yapılan yüz yüze sınavların birinci dönem karne notlarının oluşmasında etkili olmayacağını, bunun yerine derse katılıma puan verileceğini açıklamıştı. Ancak isteyen veliler 21 Ocak’a kadar okul yönetimlerine başvurarak, yazılı sınavların da karne notlarında geçerli olmasını isteyebilecek.

Uzaktan eğitimin not ile değerlendirilmesi kararı ise hem siyasiler hem de eğitimciler tarafından tepki ile karşılanıyor. Çünkü milyonlarca çocuğun bilgisayarı ya da internet erişimi olmadığı için derslere katılması mümkün olmuyor. Bu nedenle tıpkı liselerde olduğu gibi 15 Şubat’tan sonra eksik kalan yazılıların tamamlanması öneriler arasında yer alıyor.

UZAKTAN NOT TEPKİSİ: TÜM ÖĞRENCİLERE 100 PUAN VERELİM

Uzaktan not uygulaması ile birlikte öğretmen ve velilerin karşı karşıya getirileceğini söyleyen eğitimciler, eğitime erişimi olmayan öğrencileri de dikkate alarak tüm öğrencilere 100 puan verilmesi önerisinde bulunuyor. 

Bu eğitimcilerden birisi de Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan. MEB’in ders etkinliklerine katılıma göre kanaat notları verilecek olmasını eleştiren Geylan, “Önemli sayıda öğrencimiz canlı derslere ya katılamamakta ya da ciddi aksaklıklar yaşamaktadır. Bu yüzden  canlı ders etkinlikleri üzerinden puan değerlendirmesi adaletli sonuçlar doğurmayacaktır. Bu durumda yapılacak en adil tutum tüm öğrencilere 100 puan verilmesidir” diyor.

OBP İÇİN KULLANILMAMALI

Geylan ayrıca, uzaktan eğitim sürecinde verilecek puanların okul başarı puanı ve orta öğretim puanı belirlenmesi hesabında değerlendirilmeye alınmaması gerektiğini vurguluyor. Geylan, “Bu değerlendirmeler, sadece yüz yüze eğitim döneminde verilen notlar ölçüt alınarak yapılmalıdır diye konuşuyor.

 

17-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş