Arama sonuçları

Vaka sayısı artıyor, okullar kapanıyor

Vaka sayısı artıyor, okullar kapanıyor

Son birkaç gündür koronavirüs vaka sayılarında artış dikkat çekiyor. Birçok ilden de koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle karantine alınan mahalleler ve bu okullarda eğitime ara verildiği haberleri de geliyor. Bugün ise Van’dan okulların kapandığı haberi geldi.  Saray İlçesi’nde önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının arttığı 4 mahallede okullar 10 gün tatil edildi. Ardından da ilçedeki tüm okullar kapandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde vaka sayılarının bir anda artış göstermesi üzerine filyasyon ekipleri çalışma başlattı.

4 MAHALLEDE OKULLAR KAPANDI

Jandarma ekipleri, 14 yeni vakanın tespit edildiği 4 mahallede devriye görevi yapmaya başlarken, okullarda da eğitime 10 gün süreyle ara verildi.

Öte yandan, Özalp İlçesi'nin Çubuklu Mahallesi ile Tuşba İlçesi’nin Altıntepe Mahallesi'nde gizli yapılan taziyeler nedeniyle vaka sayılarının arttığı bildirildi.

Günün ilerleyen saatlerinde ise ilçedeki koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artışlar nedeniyle tüm okullarda eğitime 10 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde denetim seferberliği başlattıklarını söyledi.

 “VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

İlçelerde taziye kurulmasının yasak olduğunu, vatandaşlardan da bu konuda duyarlılık beklediklerini aktaran Bilmez şunları kaydetti:

"Bugün üzücü bir gelişme oldu. Son üç-dört gündür vaka gidişatına göre Saray ilçemizin tamamında okullarımızı tatil etmek zorunda kaldık. İnşallah 10 gün içinde oradaki vakaları bitireceğiz. Saray'da uzun süredir vakamız yok denilecek düzeydeydi. Ama maalesef yine bir taziye kaynaklı ilçemizin tüm okullarını kapatmak zorunda kaldık. Vanlı hemşerilerimizin taziye konusunda duyarlılıklarını devam ettirmelerini istiyoruz. Kurallara uymak kaydıyla cenaze törenlerine katılabilirler ama taziyelerin kesinlikle yasak olduğunu belirtelim. Bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyorum."

Yine dün gelen haberler içinde de Karabük'ün Safranbolu İlçesi'ndeki bir anaokulunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası görülmesi üzerine eğitime 10 gün ara verildiği bilgisi yer almıştı.

 

04-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş