Arama sonuçları

Vakıf üniversiteleri: Gelirlerinin yüzde 2’si ‘teminat’ olacak

Vakıf üniversiteleri: Gelirlerinin yüzde 2’si ‘teminat’ olacak

Vakıf üniversiteleri: Gelirlerinin yüzde 2’si ‘teminat’ olacak. Yükseköğretimde yeni düzenleme getiren kanuna göre vakıf üniversiteleri öğrenci gelirlerinin yüzde 2’sini bir kamu bankasına teminat olarak yatıracak.

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kanunda vakıf üniversiteleri ile ilgili maddeler de yer alıyor. Bunlardan birisi de vakıf üniversitelerinden “teminat hesabı” istenmesi.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ: GELİRLERİNİN YÜZDE 2’Sİ ‘TEMİNAT’ OLACAK

Vakıf üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerinin, ilgili vakıf yükseköğretim kurumunun faaliyet izninin geçici olarak durdurulması ya da kaldırılması durumunda tamamlattırılmasında kullanılmak amacıyla; vakıf yükseköğretim kurumu, her yıl öğrenci gelirleri toplamının yüzde 2'sini, bir kamu bankasında kendi adına açılan hesaba teminat olarak aktaracak. Bu ödemelerin toplamı kayıtlı tüm öğrencilerin mezun olabilmeleri için gerekli miktara ulaştığında aktarım durdurulacak. Faaliyet izni geçici olarak durdurulan veya kaldırılan kurumlar veya alacaklılar bu hesapta biriken kaynaktan hak iddia edemeyecek.

BURSLU ÖĞRENCİ ORANI YÜZDE 15

Bu arada vakıf üniversitelerinin yüzde 10 bursluluk oranı da yüzde 15’e çıkarıldı. Bu madde de şöyle yer aldı: “Vakıf yükseköğretim kurumları ön lisans, lisans, tezli yüksek lisans ve doktora düzeyindeki her bir diploma programında öğrenim gören öğrencilerden; ilgili programın en yüksek merkezi yerleştirme puanına sahip en az yüzde 15'i kadar öğrenciyi, söz konusu programın öğrenim süresi boyunca ücretsiz okutmakla yükümlü olacak. Bu öğrencilerden eğitim ve öğretim süreçlerine ilişkin ücret talep edilmeyecek. Tezli yüksek lisans, doktora ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda en yüksek yerleştirme puanı sıralaması dikkate alınacak.

 

15-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş