Arama sonuçları

Veli-Der: Sınavlar iptal edilmeli

Veli-Der: Sınavlar iptal edilmeli

Veli-Der: Sınavlar iptal edilmeli. Salgına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze sınavda ısrarcı olmasına karşı Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-Der) birçok şubesi basın toplantısı gerçekleştirdi.

İstanbul Genel Merkez ile Denizli, Bursa, Edirne ve İzmir Bergama, Karşıyaka şubelerinin gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında “Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Sınavlar iptal edilmelidir” dendi.

BirGün'ün haberine göre, Veli-Der tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Salgında çocuklarımızın eğitimde yaşadığı sorunlar ve eşitsizlikler daha da arttı. Aylardır yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için fiziksel hareketliliğin azaltılması, okullarda gerekli önlemlerin alınması, uzaktan eğitimde çocuklarımızın ihtiyacı olan gerekli cihazların ve internet erişiminin sağlanması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından sorumlu olan MEB ise uyarılarımızı, yaşadığımız sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal veriler ve açıklamalarla yaşadığımız sorunları yok saymaya devam ediyor.

Fiziksel hareketliliğin azaltılmasına yönelik adımlar atılmadı. Okullarda gerekli ve yeterli önlemler alınmadı. Salgın yayımının artması nedeniyle okullar, sınıflar karantinaya alındı, seyreltilmiş yüz yüze eğitim önlemlerin yetersizliği nedeniyle sonlandırıldı.

MEB; salgın yayılımının ve uzaktan eğitimde yaşanılan sorunların devam ettiği bir süreçte sınavların yüz yüze okullarda gerçekleşeceği ısrarını sürdürüyor.

Bilim insanlarının uyarıları ise çok açık; 4 haftalık acil kapanma kararının bir an önce uygulanması gerektiği, salgın yayılımının her geçen gün arttığı, 10-19 yaş arası öğrencilerin semptom göstermeseler dahi bulaşı oranlarının yüksek olduğunu ısrarla ifade diyorlar. Salgın yayılımı artışı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların gerçekleşecek olması ise başlı başına büyük bir çelişki.

Uzaktan eğitime milyonlarca çocuğumuz hala ulaşamıyor. Ulaşabilen çocukların ise %64’ ü cep telefonu ile uzaktan eğitime erişmeye çalışıyor. Çocuklarımızın büyük çoğunluğunun gerçek anlamda uzaktan eğitime erişemediği somut bir gerçeklik. Salgına rağmen müfredat seyreltilmedi. Çocuklarımız tüm kazanımlardan sorumlu. Salgının başından itibaren uzaktan eğitime gerekli cihazı ve internet erişimi olmadığı için hiç ulaşamayan veya sınırlı bir şekilde ulaşan çocuklarımız salgın yayılımına ve sağlık riskine rağmen yüz yüze sınavlara mecbur bırakılıyor.

MEB; biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz. Ödediğimiz vergilerle okullar biz velilere, tüm yurttaşlara aittir. Eğitim ile ilgili tüm kararlar biz veliler ile birlikte alınmalıdır.

Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği… Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir.”

24-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş