Arama sonuçları

Veli-Der: Yüz yüze eğitim için nöbetteyiz

Veli-Der: Yüz yüze eğitim için nöbetteyiz

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), tüm velileri, yüz yüze, kamusal eğitim hakkına sahip çıkan tüm kesimleri okul önlerinde, mahallelerde, sokaklarda, seslerini duyuracakları her yerde nöbete çağırdı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimin başlayacağı 6 Eylül'e sayılı günler kala "Kabine toplantısında yalnızca yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili açıklamaları değil, alınan önlemler, ayrılan kaynak, yapılacak öğretmen ataması ve alınması gereken tüm önlemlerin ayrıntılarını duymak istiyoruz" diyerek nöbet eylemine başladı.

Dernek, tüm velileri, yüz yüze, kamusal eğitim hakkına sahip çıkan tüm kesimleri de okul önlerinde, mahallelerde, sokaklarda, seslerini duyuracakları her yerde nöbete çağırdı.

"HANGİ HAZIRLIKLAR YAPILDI, HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?"

Okul önlerinde yapılan açıklamalarda "Yüz yüze eğitim için hangi hazırlıklar yapıldı, hangi önlemler alındı? Öğretmenlerin, tüm eğitim emekçilerinin aşılanma oranı nedir? Öğrencilere, eğitim emekçilerine, velilere ücretsiz düzenli test dağıtımı yapılacak mı? Yeterli öğretmen ataması gerçekleştirilecek mi? Okullarda yapılan hazırlıklar, alınan önlemler her okulun çevrimiçi platformlarında paylaşılacak mı" soruları yöneltildi.

TALEPLER

Açıklamalarda dile getirilen talepler ise şöyle:

Yüz yüze eğitim için acilen ek bütçe ayrılmalıdır.
Yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.
Aşılama hızla tamamlanmalı, başta kronik rahatsızlığı olan öğrenciler olmak üzere 12 yaş ve üzeri öğrenciler için aşılama çalışmaları, hazırlıkları tamamlanmalıdır.
Tüm eğitim kurumlarında gerekli fiziksel koşullar sağlanmalı, okulların çevrimiçi platformlarında yapılan hazırlıklar, alınan önlemler paylaşılmalı, öğrenciler, eğitim emekçileri, veliler için ücretsiz düzenli test sağlanmalıdır.
Eğitim alanında alınacak tüm kararlar alanın özneleri ile birlikte kararlaştırılmalıdır.
Açıklamalarda son olarak şu çağrıya yer verildi:

"Çocuklarımızın yüz yüze eğitim hakkına, kamusal eğitim hakkına, geleceğimize sahip çıkmak için herkesi birlikte ses olmaya çağırıyoruz. Yarın gerçekleşecek kabine toplantısında yalnızca yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili açıklamaları değil, alınan önlemler, ayrılan kaynak, yapılacak öğretmen ataması ve alınması gereken tüm önlemlerin ayrıntılarını duymak istiyoruz. Yüz yüze eğitimin başlaması bir tercih değil zorunluluktur. Çocuklarımızın geleceğini kimsenin tercihine bırakmayacağız. Tüm velileri okullar önünde nöbete, nöbet eylemlerini ülkenin her yerinde duyurmaya yaygınlaştırmaya çağırıyoruz."

16-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş