Arama sonuçları

Veli isterse öğrenci sınıfta kalacak

Veli isterse öğrenci sınıfta kalacak

Veli isterse öğrenci sınıfta kalacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın olmadığı ilkokulda velinin istediği olursa öğrencinin sınıf tekrarı yapabileceğini söyledi.

Selçuk katıldığı bir tv programında bu yıl sınıf geçmenin birinci dönem notlarına göre yapılacağını hatırlattı.

VELİ İSTERSE ÖĞRENCİ SINIFTA KALACAK

Selçuk şöyle dedi: "Peki düşük notla mı geçecek? Evet düşük notla geçecek. Nasıl geçecek? Sorumlu geçecek. Yılda 3 kez sorumluluk sınavları var, bu sınavlara girip sorumlu olarak bir üst sınıfa geçtiği derslerin sınavını geçmek durumunda. Geçtiğinde o sınıfı tam olarak geçmiş sayılacak."

Selçuk, bir öğrencinin devamsızlıktan kalması halinde onun sorumlu geçmesinin söz konusu olmayacağını da söyledi. 

Bakan Selçuk, ilkokul 1, 2. ve 3. sınıf öğrencisi velilerinin "yaşı daha küçük" gibi nedenlerle sınıf tekrarı yapmasını istediğinde de gereken tedbirin alınacağını anlattı.

KORONA YÖNETMELİKLERİ ÇIKTI

Bu açıklamaların ardından ise koronavirüs salgını yüzünden uzaktan eğitimin başlaması nedeniyle birinci dönemin notlarıyla sınıf geçmeyi yeniden düzenleyen yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’nin 8 Mayıs 2020 tarihli sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Buna göre de ilkokul 1 inci, 2 nci ve 3'üncü sınıflarda okuyan öğrenciler velinin yazılı talebi doğrultusunda sınıf tekrarı yaptırılabilecek.

07-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş