Arama sonuçları

Veli isterse yollamayacak, okula gelmeyen devamsız sayılmayacak

Veli isterse yollamayacak, okula gelmeyen devamsız sayılmayacak

Veli isterse yollamayacak, okula gelmeyen devamsız sayılmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul öncesi ve 1'lerin ardından ilkokulda tüm sınıflar ile 8 ve hazırlık ile 12'lerin açılması kararının ardından aşamalı yüz yüze eğitime nasıl geçileceğini açıkladı.

VELİ İSTERSE YOLLAMAYACAK, OKULA GELMEYEN DEVAMSIZ SAYILMAYACAK

Dün akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz" açıklamasını yapmıştı.  Erdoğan, kalan diğer sınıflar yani 5, 6, 7, hazırlık, 9, 10 11’nci sınıflarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin ise kararın önümüzdeki haftalarda verileceğini açıklamıştı.

SINIF MEVCUTLARI AZALTILACAK

Bakan Selçuk, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda sınıf mevcutlarının ve çocukların okulda kalış sürelerinin azaltılacağını belirtti. Bakan Selçuk, “Tüm sınıf düzeyleri ve okul kademeleri için bilgiler bu hafta içerisinde paylaşılacak” dedi.

VELİ RIZASINA DEVAM

Bakan Selçuk, öğrencilerin okula gönderilmesinde veli rızası uygulamasının devam edileceğini söyledi. Bakan Selçuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenciyi göndermek istemeyen veliye esneklik sağlanacak, fakat öğrenciyi okula göndermeyen velinin uzaktan eğitime devam etmesi gerekecek. Öğrenci devamsız sayılmayacak.

DENETMENLERİMİZ DÜZENLİ OLARAK OKULLARI DENETLİYOR

Denetmenlerimiz düzenli olarak okulları denetliyor. Bu denetim yıl boyu sürecek. Öğretmenlerimizin de Kovid-19 denetimleri tamamlandı. Biz de MEB olarak hazırız.

Velilerimizin süreci iyi yönettiğimiz gördüklerinde rahatlayacaklarından eminim, 1. Sınıf velilerinde olduğu gibi.

KÖY OKULLARINDA TÜM SINIF SEVİYELERİ AÇILIYOR

Köy okullarında da yüz yüze başlıyoruz. Köy okullarımızın tüm sınıf seviyeleri açılıyor. Taşımalı eğitimde öğrenciler en yakın merkeze yönlendiriyordu. Şu anda öğrenci sayısına bağlı olmaksızın köylerdeki okullar açık kalacak. İl hıfzıssıhha kurulunun görüşüne göre bazı okulların açılmaması ya da sonradan kapatılması bölgeye göre değişiklik arz edilebilecek. Köy Okulları’nda son bir senedir iyileştirme çalışmaları yapıyoruz.

TÜM YAYINLAR GÜNDE 3 KEZ TEKRAR EDİLECEK

Uzaktan eğitimimiz yine yüz yüze eğitimle birlikte devam edecek. Tüm kademelerde tüm yayınlarımız günde 3 kez tekrar edilecek ki çocukların sorumlu oldukları içerikleri tekrar tekrar izleme fırsatları olsun.

EBA DESTEK MERKEZLERİ ARTTIRILACAK

Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için Türkiye genelinde 12.111 EBA Destek Merkezi kurduk. Bu dünyada da ilk kez olan bir uygulama ve 12 bin sayısı da giderecek artacak. Öğrencilerimiz bu şekilde kendilerine en yakın destek noktasına ulaşabilirler.

500 BİN TABLET DAĞITILACAK

İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzaktan eğitim süresindeki tablet ve bilgisayar gereksinimi de karşılanacak. MEB olarak başta ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 500 bin tablet oluşturulacak. Bazı kriterler belirledik ve buna göre öncelikleri belirledik. Cihazların dağıtımları koordine edilecek ve okul yönetimleri ile ihtiyaç sahiplerine oluşturulacak.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Öğretmenlerimiz bu süreci en sağlıklı şekilde sürdürüyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. EBA çekimlerinde görev alan ve her gün EBA’da canlı ders yapan öğretmenlerimiz var, uzaktan eğitimi bu şekilde göğüslüyorlar. Meslek liselerindeki öğretmenlerimiz de bu süreçte maske ve dezenfektan üretmek için seferber oldular, öyle büyük bir hareketlilik var ki ülkede. Bir öğretmen mesela içerik oluşturuyor, EBA’ya yüklüyor. Öğretmenlerimiz heyecanla öğrencilerini bekliyor.”

06-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş