Arama sonuçları

Velilerin talebi yüz yüze eğitim

Velilerin talebi yüz yüze eğitim

Türkiye’de okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite düzeyinde yaklaşık 25 milyon öğrenci bulunuyor. Her yaş grubundaki öğrencilerin okullarının 2021-2022 eğitim öğretim döneminde tam zamanlı olarak açılmasını isteyen veliler, kurdukları 'Yüz Yüze Eğitim İstiyoruz' adlı platform aracılığıyla sosyal medya üzerinden taleplerini dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi'nden Seda Nur Başpınar'ın haberine göre, veliler sosyal medya üzerinden taleplerini şöyle dile getiriyor:

KESİNTİSİZ YÜZ YÜZE EĞİTİM

“Kesintisiz yüz yüze eğitim istiyoruz. Anaokulundan üniversiteye kadar 25 milyonu bulan öğrenciler geleceğimizin teminatıdır. Tüm çocuklarımızın ebeveynlerine ses olmak istiyoruz. Pandemi süresince yüz yüze eğitimden mahrum kalan çocukların zihinsel fiziksel ve sosyal olarak ne kadar etkilendiğini hepimiz biliyoruz. Sorunların büyümesine mani olmak için 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin başından itibaren tüm okullarda yüz yüze eğitim verilmesini, tüm önlemlerin ivedilikle tamamlanmasını ve yıl sonuna kadar da istikrarlı bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Eminiz ki bunu başaran ülkelerden daha da iyisini yapabilecek güçteyiz. Tüm evlatlarımızı ait oldukları okullarına kavuşturarak geleceğe umutla sarılmalarını ve çağdaş Türkiye’mizi ileriye taşıyacak nice başarılara imza atmalarını gönülden temenni ediyoruz. Yarınlarımız, çocuklarımız için desteğinizi bekliyoruz.

ÜNLÜ VELİLERDEN DESTEK

Yeniden sabah erken uyanmak, onu okula yetiştirmek için telaşlanmak, öğle yemeğini yemediği konusunda kaygılanmak, arkadaşlarıyla küsüp barıştığını duymak, ödevleri için kalem kullandığını görmek istiyorum. Çocuğumun ekrana değil tahtaya bakmasını, akranlarıyla olmasını, öğretmenleriyle çoğalmasını istiyorum.”

Veliler, 3 gün içinde 20 binden fazla takipçiye ulaştı ve Doğa Rutkay Kamal, Ceyda Düvenci, Hale Caneroğlu, Demet Şener, Dilek Livaneli gibi birçok ünlü tarafından da destek gördü.

11-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş