Arama sonuçları

Veteriner hekimlere uzmanlık eğitimi

Veteriner hekimlere uzmanlık eğitimi

Veteriner hekimlere uzmanlık eğitimi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, 2021 yılı içerisinde veteriner hekimlere yönelik uzmanlık eğitimine başlanacağını söyledi. 

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, veteriner hekimlikte uzmanlık eğitiminin daha önce verildiğini ancak 1980 darbe sürecinde YÖK kanunuyla bu uygulamaya son verildiğini belirtti.

VETERİNER HEKİMLERE UZMANLIK EĞİTİMİ

Dünyada her bilimin uzmanlık alanlarına göre derinleştiğini ifade eden Kılıç, şöyle dedi: "Biz de bu çerçevede çeşitli sivil toplum örgütleriyle tekrar uzmanlık eğitiminin verilmesi için gayret gösterdik. Hükümetimizin desteğiyle 2018'de yayımlanan bir yönetmelikle uzmanlık eğitiminin önü açıldı."

Kılıç, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı başkanlığında Veteriner Hekimlik Uzmanlık Kurulu oluşturulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Kılıç, 26 Aralık 2014 tarihinden önce doktoraya başlayarak bu eğitimi tamamlayanlara uzmanlık hakkının verildiğini dile getirdi. Kılıç, bu haktan daha çok akademisyenlerin faydalandığını ve 26 Aralık 2020 tarihi itibariyle bakanlık oluruyla bu kişilere uzmanlık belgesi verilmeye başlandığını kaydetti.

Sahada çeşitli sektörlerde görev yapan veteriner hekimlere yönelik eğitimin başlaması için de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kılıç, şöyle dedi: "Kurul, bundan sonra uzmanlık eğitimi ve başvuru şartlarına ilişkin kriterleri belirleyecek. Eğitimin müfredat ve süresini belirleyecek. Bu süreç tamamlandıktan sonra yüksek lisans düzeyinde eğitim alan veteriner hekimlere uzmanlık eğitimi verilmeye başlanacak.

Eğitim 2021 yılı içerisinde verilmeye başlanacak. Veteriner hekimlerin önemi Kovid-19 salgını sürecinde daha iyi anlaşıldı. Veteriner hekimler, temel sağlık alanında hizmet veren bir meslek grubudur. Bu arkadaşlarımız, ilgilendikleri alan ve aldıkları eğitim gereği bitki, çevre, hayvan ve aynı zamanda halk sağlıkçılarıdır. Veterinerlik fakültelerinde bazı temel bilimler çok daha derinlemesine veriliyor. Mesela pandemi sürecinde çok konuştuğumuz virüsleri konu alan viroloji alanında çok derin eğitim alıyorlar. Tıp fakültelerinde bir ana bilim dalı olarak viroloji, daha yeni yeni kurulmaya başlandı. Dünyada devam eden Kovid-19 aşı çalışmalarında da veteriner hekimlerin çok büyük katkısı olduğunu biliyoruz." 

15-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş