Arama sonuçları

Yabancı öğrenci sayısında hedef 200 bini aşmak

Yabancı öğrenci sayısında hedef 200 bini aşmak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'de dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen 185 binden fazla yükseköğretim öğrencisini ağırladıklarını belirtti. Gülle, "Salgın sürecinde, son 1 yılda eğitim sektörümüze yönelik gerçekleştirilen sanal fuarlarla bu rakamı 200 binin üzerine çıkarmayı istiyoruz" dedi.

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından çevrim içi düzenlenen 6. Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi başladı. Eğitim ihracatının önemine dikkat çeken Gülle, şunları söyledi: "Ülkemizin orta öğretim ve bilhassa yüksek öğretim kurumları Avrasya'nın en prestijli kurumları arasındadır. Bu kurumlarımız aynı zamanda 5 milyar dolarlık büyüklükle hizmet ihracatında da yüz akımızdır."

HEDEF ÖĞRENCİ SAYISINI ARTIRMAK

Türkiye'de dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen 185 binden fazla yüksek öğretim öğrencisini ağırladıklarını kaydeden Gülle, bu sayıyı 200 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Gülle, Türkiye'nin uzaktan eğitimde teknolojik altyapısıyla ciddi fark sağladığını belirterek, dijital eğitim ve öğretim platformlarından edindikleri tecrübeyi kullanarak, hibrit modeller aracılığıyla yeni bir hareket alanına sahip olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE YURT DIŞINDAN EĞİTİM TALEBİ ARTTI

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Başkanı İlker Aycı ise, Türkiye'nin uzaktan eğitim sistemlerine hızla adapte olduğunu, bu sayede yurt dışından yeni taleplerin geldiğini söyledi.

Eğitimde yeni fırsatlar oluşturmanın kendi ellerinde olduğunu dile getiren Aycı, şu açıklamalarda bulundu:

"Kampüs deneyimi ve yüz yüze eğitimin öneminin farkındayız. Ancak uzaktan eğitimi sadece salgın döneminde uygulanacak geçici bir çözüm olarak değil sonrası için de belirli düzeylerde kullanabileceğimize dair işaretleri de bu süreçte gördük. Artık hibrit eğitim modelleri ile daha çok karşılaşmamız söz konusu. Bu durum ise bazı dersleri farklı ülkelerden katılarak daha küresel bir sınıf kompozisyonunda almak ve kendi alanında uzmanlaşmış akademisyenlerin eğitim vermesine uzaktan da olsa erişimine sahip olmak gibi yeni olanaklar önümüzde duruyor." 

 

03-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş