Arama sonuçları

Yabancı öğrenciler online eğitimi tercih ediyor

Yabancı öğrenciler online eğitimi tercih ediyor

Yabancı öğrenciler online eğitimi tercih ediyor. Yapılan bir ankete göre, yurtdışında eğitim görmeyi planlayan öğrenciler online eğitimi tercih ediyor.

Ellie Bothwell’in Times Higher Education’da yer alan haberine göre, yurtdışında eğitim görmeye hazırlanan öğrencilerin üçte birinden azı, yabancı bir üniversiteden online eğitim almanın kendi ülkelerinde yüz yüze eğitim görmekten daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyor.

Yurtdışında eğitim görmeyi planlayan 659 öğrencinin katıldığı ankette, öğrencilerin %49’unun yabancı bir üniversiteden online eğitim almayı yararlı bir tecrübe olarak gördüğü not edildi. Fakat öğrencilerin sadece %32’si evden bizzat ders almanın daha iyi olacağını savunurken, %49 ise bu görüşe katılmadı.

VERİLER ÜLKELERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Küresel verilerin ülkelerin istatistiklerini gölgelediği ise bir gerçek. ABD’de okumayı planlayan öğrencilerin sadece %25’i uluslararası bir üniversitede online eğitim görmenin daha iyi bir seçenek olduğunu savunurken, %57 ise bu görüşe karşı çıktı. İngiltere’de okumayı planlayan öğrencilerde ise iki farklı görüşü savunan öğrencilerin sayısı birbirine daha yakın. %38 online eğitim görmenin iyi olacağını düşünürken, buna katılmayan öğrencilerin oranı ise %40.

YÜZDE 37’Sİ KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN EĞİTİMİNİ ERTELEDİ

Araştırmaya göre koronavirüs (Kovid-19) yüzünden yurt dışında okuma planlarını erteleyen öğrencilerin oranı %37 olurken, %8 ise yurt dışı planlarını tamamen iptal etti. Öğrencilerin %39’u yurt dışında eğitim planlarının koronavirüsten etkilenmediğini belirtirken, ankete katılan %61’i lisansüstü eğitim planları yaptıklarını söyledi.

Yurt dışında eğitim planlarını iptal edip kendi ülkesinde eğitim görmeye karar veren öğrencilerin oranı %56 olurken, %27 diğer olasılıkları değerlendirdiğini, %21 ise pandemic sona erdikten sonra üniversiteye başvurma kararı aldıklarını ifade etti.

UZAKTAN EĞİTİM GÖRENLERİN ORANI YÜZDE 6

Planlarını değiştiren öğrencilerin %53’ü baştakinden farklı bir ülkede okuma kararı aldıklarını, %31 ise farklı bir üniversitede okuyacaklarını söyledi. Uzaktan eğitim göreceğini söyleyenlerin oranı ise sadece %6.

Öğrencilerin yüzde 30’u yurt dışında eğitim görme planlarını iptal edip başvuru veya okula başlama tarihlerini pandemic bitene kadar ya da süresiz olarak askıya aldı. %35 ise eğitimi gelecek akademik yılın başına, %20 ise Ocak 2021’e erteledi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL KAMPUSLARDA PATLAMA YAŞANACAK

THE kıdemli yükeköğretim eğitim danışmanı Mark Tweddle, “Pandeminin online öğretimin dolaşım hızını artırdığını, fakat üniversitelerin online eğitim tecrübesini yabancı öğrencilere yüz yüze eğitime alternatif olacak şekilde satmak zorunda olduklarını” belirtti.

Tweddle, planlarını erteleyen öğrenci sayılarının önümüzdeki sene kampuslara gelecek yabancı öğrenci sayılarında bir patlama olacağına işaret ettiğinin de altını çizdi.

Petek SAMATYALI

pervinkaplan.com editörü

27-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş