Arama sonuçları

Yabancı özel liseler taban puanlarını ne zaman açıklayacak?

Yabancı özel liseler taban puanlarını ne zaman açıklayacak?

Yabancı özel liseler taban puanlarını ne zaman açıklayacak? Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) tamamlanmasının ardından veliler için yanıtı aranan sorulardan biri de aralarında Amerikan, Fransız, İtalyan, Alman, Avusturya liselerinin de yer aldığı özel okulların taban puanlarını ne zaman açıklayacakları,

Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) bu yıl 1.6 milyon öğrencinin girdiği tahmin ediliyor. LGS puanları ise 16 Temmuz'da açıklanacak. Puanların açıklanmasıyla birlikte hem devlet liseleri için tercih süreci hem de yabancı özel okullar için kayıt dönemi başlayacak.

Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Cem Gülan bu yıl yabancı özel liselerde 3 değil, iki kez ön kayıt-kesin kayıt dönemi yaşanacağını söylüyor. Ardından da boş kalan kontenjanlar için serbest kayıt dönemine girilecek.

YABANCI ÖZEL LİSELER TABAN PUANLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Gülan, taban puanlarının 17 Temmuz’da açıklanacağını ancak bazı okulların LGS sonuçlarının açıklanacağı 16 Temmuz akşamı da duyurabileceğini söylüyor. Gülan, ilk kayıt döneminin ise 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını vurguluyor.

Ancak özel okullarda kayıt dönemi ile devlette tercih döneminin bir bölümünün çakışabileceğine dikkat çeken Gülan, velilere özel okula kayıt yaptıranların devlet liseleri için tercih yapamayacaklarını hatırlatıyor.

21-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş