Arama sonuçları

Yakın Doğu Oluşumu: 6 ilkokul yapılacak

Yakın Doğu Oluşumu: 6 ilkokul yapılacak

Yakın Doğu Oluşumu: 6 ilkokul yapılacak. Günsel Aile Kurulu’nun kararıyla, Yakın Doğu Oluşumu,  KKTC’nin 6 ilçesinde 6 ilkokul yapacak ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na devredecek. Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke’de inşa edilecek okullar 300 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Okullar ile ilgili protokol KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel tarafından imzalandı.  İnşa edilecek 6 ilkokulun inşaat ve eğitime hazır hale getirilmesi için gerekli donanım ve altyapı için gerekli yatırımlar Yakın Doğu Oluşumu tarafından karşılanacak. Projelerin yasal süreçleri, okul ihtiyacı olan bölgelerin belirlenmesi ve okulların ulaşım altyapılarının yapımını ise Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı üstlenecek. 

YAKIN DOĞU OLUŞUMU: 6 İLKOKUL YAPILACAK

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu söz konusu protokolün ülkenin eğitim altyapısını güçlendirmek için katkı sağlayacağını söyledi. Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel de “Yakın Doğu Ailesi’nin bir ferdi olarak doğduğumuz, büyüdüğümüz, kökleşmek istediğimiz ülkemize katkı sunmak istiyoruz” dedi.

 

23-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş