Arama sonuçları

Yan yana okullarda hem LGS hem seçim yapıldı

Yan yana okullarda hem LGS hem seçim yapıldı

Kayseri'de yan yana bulunan Besime Özderici İlkokulu'nda muhtarlık seçimi, Besime Özderici Ortaokulu'nda ise LGS sınavı yapıldı.

BirGün'de yer alan habere göre, Kayseri'de yan yana bulunan Besime Özderici İlkokulu'nda muhtarlık seçimi, Besime Özderici Ortaokulu'nda ise Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapıldı. Sınav güvenliği ve kurallarını ihlal eden uygulamaya eğitimciler tepki gösterdi.

"SINAV GÜVENLİĞİ NEREDE?"

Olayı Twitter hesabından duyuran Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, öğrenciler hâlâ sınavdayken muhtarlık seçimlerinin de yapıldığını söyledi. Sungar, “Okulun öğretmeni bile bu binaya giremezken seçim yapılıyor. Peki, sınav güvenliği nerede?" diye sordu.

Açıkça sınav kurallarının ihlal edildiğini aktaran Sungar, bu uygulamanın bir suç olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Yan yana binalar ya da bahçe duvarı var, deniyor ama bu yine de sınav ihlalidir. Okul müdürü ve polisin tedbir aldığı söyleniyor. Ama böyle bir tedbirin de bir geçerliliği yok. LGS’nin tekrarı yok, çocuk yaşta sınava giren öğrencilerimize bu tedirginliği yaşatmak büyük bir mağduriyet. Tedbirsizlik ve önlemsizlik bakanlığı çocuklarımızın geleceğiyle oynamaya devam ediyor.”

07-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş