Arama sonuçları

Yanlış oyuncak seçimi çocuğunuzu gözünden edebilir

Yanlış oyuncak seçimi çocuğunuzu gözünden edebilir

'Yanlış oyuncak seçimi çocuğunuzu gözünden edebilir. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Bölümü'nden Doç. Dr. Sevil Karaman, salgında zamanının çoğunu evde oyun oynayarak geçiren çocukların bu oyuncakların güvenli olup olmadığının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Karaman, "Yanlış oyuncak çocuğu gözünden edebilir" ifadesini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Karaman, yanlış ve standarda uygun olmayan oyuncakların görme sağlığı açısından risk olduğunu vurguladı.

Karaman, şunları kaydetti:

"Yanlış oyuncak seçimi sebebiyle göz yaralanmaları yaşanabilir. Oyuncaklarla göz güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için çocuklarımıza oyuncak seçerken etiketlendiği şekilde yaşına uygun olanı tercih edin. Bunun yanında evinizdeki kırık ve eskimiş oyuncakları atın. Keskin kenarlı oyuncaklarla olabilecek göz yaralanmaları riskine karşı da koruyucu gözlük kullanın. Çocuklar için neyin güvenli olduğunu ayırt etmek ebeveyn sorumluluğunda.

Çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip olan oyuncakları çocuklarınızın elinden büyük bir tepkiyle almamaya çalışın. Oyuncak satın almadan önce araştırın. Oyuncak ambalajının üzerindeki yazılar, yaşa uygun olup olmadığını gösterir. 7 yaşındaki bir çocuk için uygun olan bir oyuncak, yürümeye başlayan bir çocuk için güvenli değildir. Oyuncakları çocuğunuzun yaş grubuna uygun seçin."

 GÜVENLİK İNCELEMELERİNİ OKUYUN’

Ebeveynlere güvenlik incelemelerini okumalarını öneren Karaman, şöyle devam etti: "CE etiketti güvenlik standardı için şart. Bu işaret, oyuncak üreticisinin oyuncağın AB'nin ve ülkemizin güvenlik ve standart konusundaki ortak kurallarına uygun olduğuna ilişkin verdiği garanti anlamına geliyor."

25-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş