Arama sonuçları

Yapay zekadan etkilenmeyecek meslek yok

Yapay zekadan etkilenmeyecek meslek yok

Yapay zekadan etkilenmeyecek meslek yok. İstinye Üniversitesi İİSBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir gelecekte yapay zekadan etkilenmeyecek mesleklerin yok denecek kadar az olduğunu, bunun da yeni mesleklerin doğmasına neden olacağını söyledi.

Özdemir, “CIO Türkiye 2020” zirvesinde verilen “Yapay Zekâ Alanında Farkındalık Yaratan Lider Ödülü”nün sahibi oldu. Geçen sene MIT (Massachusetts Institute of Technology)’den transfer edilen Özdemir, toplumun her kesiminden insanın yapay zeka hakkındaki fikirlerini öğrenmenin, gereksiz ön yargıları yıkmak adına önemli olduğunu belirtti. Özdemir, “Bunun için de, yapay zeka ve bilişim alanındaki gelişmelerin daha fazla gündeme gelmesi gerekiyor” dedi.

YAPAY ZEKADAN ETKİLENMEYECEK MESLEK YOK

Yapay zekanın şu an için sadece toplanan veriler doğrultusunda hareket edebilen bir araç olduğunu vurgulayan Özdemir; sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde yapay zekadan etkilenmeyecek meslek yok denecek kadar az. Bu süreç yeni yeni meslekler de doğuruyor.  Önümüzdeki 3 yıl içinde yönetim seviyesindeki koltuklardan birinin yapay zekaya devredileceği de ön görülen bir durum. Yapay zekanın gıdası olan veri konusu ihmal edilmemeli. Kalitesiz ve doğru toplanmamış olan veri, yapay zekayı yanlış yönlendirir. Yapay zeka üretmek isteyen her kurum, veriyi en tarafsız ve evreni doğru temsil edecek şekilde toplamak ve en doğru yöntemlerle incelemek zorunda. Biz tam da bu nedenle İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’ndeki derslerimizi veri ağırlıklı hale getirdik ve öğrencilerimize veri okuryazarlığını kazandırıyoruz. Yaşadığımız çağın en önemli yetkinliği adapte olabilmek. Bu nedenle her yeni teknolojiyi deneyimlemek, bir teknoloji grubunun esiri olmadan, alıştıklarımızın dışındakilere de uyum sağlayabilmek son derece önemli. Bu uyumu kazanırken veri tarafında da dikkatli olunması gerekiyor.’’

 

30-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş