Arama sonuçları

Yapılmış sınavlar ne olacak? MEB ne diyor?

Yapılmış sınavlar ne olacak? MEB ne diyor?

Yapılmış sınavlar ne olacak? MEB ne diyor? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığı kararla birinci dönem yüz yüze sınav yapılmayacak. İlkokullar gibi ortaokullarda da sınavlar iptal edildi. Liselerde ise yapılmayan derslerden yüz yüze sınavlar ikinci dönemin başladığı 15 Şubat’tan itibaren yapılacak.

Peki yapılmış sınavlar ne olacak?

Bu sorunun yanıtı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından illere gönderilen ve birinci dönem yüz yüze sınav yapılmayacağı ifade edilen  yazıda nasıl veriliyor?

YAPILMIŞ SINAVLAR NE OLACAK?

"Özel ve resmi tüm ortaöğretim kurumlarında, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine yönelik bugüne kadar sınav yapılamamış derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verilmiş olup bu döneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelenmiştir.

LİSELERE KARNE YOK

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.

YAPILAN SINAV VE PERFORMANS E-OKULA İŞLENECEK

Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların e-okul sistemine işlenmesi sağlanacaktır.”

15 ŞUBAT’TAN SONRA İLK HAFTA TAMAMLANACAK

Yarıyıl tatili ile ikinci ara tatilin birleştirilerek uygulanacağı 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim faaliyetlerine ara verileceği hatırlatılan yazıda, birinci döneminden kalan sınavlar ile ikinci dönemin ilk haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavlarının uygulanma tarihleri ve bunlara ilişkin usul ve esaslara dair gerekli açıklamaların daha sonra yapılacağı bildirildi. 

İLKOKULLARDA NE OLACAK?

Yazıya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak, ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil edilecek.

ORTAOKULLARDA NE OLACAK?

5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak, bu sınıflarda da ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil olacak.

25-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş