Arama sonuçları

Yarım bıraktığı eğitimine, çocuklarıyla beraber devam ediyor

Yarım bıraktığı eğitimine, çocuklarıyla beraber devam ediyor

Eşi vefat ettikten sonra oğlu Arda ve kızı Beste ile birlikte yaşama tutunan Hatice Kobal, çocuklarının azmine kendi hedeflerini ekleyerek eğitim hayatına döndü ve sosyal hizmetler bölümünden mezun oldu. 

Hatice Kobal, 6 yıl önce eşini kanser hastalığı nedeniyle kaybettiğinde 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuyla yeni bir hayata başladı. Kobal, çocukları Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na devam ederken, kendisi de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nü tamamladı.

Kobal, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, acı ve hüzünlü bir süreç geçirdiğini ancak ayakta durması gerektiğine inandığını ifade ederek, "Babaları vefat etti diye çocuklarımın ziyan olmamaları gerektiğini düşündüm. 'Böyle bir hayatım var çünkü böyle bir sebebi var.' denilir ya hep. Benim için öyle değil. Cesaretle ayaklarını yere sağlam basarak, doğru düşünerek, doğru şeyler yapmaya çalışarak güzel şeyler de olabileceğini kanıtlamaya çalışmak benim hikayem" dedi.

ONLARDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM

Oğlu Arda'nın ilkokul öğretmeninin yönlendirmesiyle girdiği Darüşşafaka sınavını 2018'de kazandığını dile getiren Kobal, şunları anlattı:

"O yaz üniversite sınavına girmiştim. 3 gün oryantasyon için okulda kaldık ve Arda'yı okula bıraktım. Otobüse bindim ağlayarak eve geri dönüyordum, sosyal hizmetler bölümünü kazandığımı öğrendim. Kızım Beste'nin hayali Darüşşafaka'ydı. O yıl ben birinci sınıfta okurken, Beste de Darüşşafaka sınavlarına hazırlanıyordu. Kızım da 2019'da Darüşşafaka'yı kazandı. Arda'yla başladığım üniversite serüvenimde Beste 5'inci sınıftayken ben de ikinci sınıftaydım. Üçümüz beraber bir şey yapmış olduk. Çocuklarım bana bakarak yaşıyor, ben onlara bakarak yaşıyorum. Eğitim anlamında daha çok birbirimizi destekliyoruz. Ben onlardan çok şey öğreniyorum."

ÇALIŞMAKTAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Kobal, çocuklara eğitimin önemini söylemenin yanı sıra ebeveyn olarak bunu göstermenin de gerektiğini belirterek, "Eğitim olmadan hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum. 38 yaşında lise mezunuydum, şimdi ön lisans mezunuyum, lisansı da tamamlamak hayalim. Anne olarak da rahatım çünkü çocuklarım güzel ellerde, güzel bir okulda eğitim alıyorlar, gözüm arkada değil. Belki de bu rahatlıkla üniversite hayatına geri döndüm" diye konuştu.

Geçen haziranda mezun olduğunu kaydeden Kobal, "Pandemi olmasaydı çocuklar eylülde okula başlayacaktı ben de iş hayatına başlayabilirim diye düşünüyordum. İş başvurularında da bulundum. Sosyal çalışmacı olarak çalışabiliyorum. Hem eğitimimi lisansa tamamlamak hem de iş hayatına atılmak istiyorum" dedi.

Hatice Kobal, hayatının hiçbir aşamasında bir başkasına güvenerek yaşamadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sağlığımız yerinde olduğu, ayaklarımız yere bastığı sürece insanoğlunun yapamayacağı hiçbir şey yok. Kadınlar hiçbir şeyden korkmasın çünkü sadece onların başına gelmiyor, hepimizin başına geliyor. Kadınların güçlü olması lazım. Çocuklarına bakarlarsa daha da güçleneceklerine inanıyorum. Çalışmak ve pozitif düşünmekten başka şansımız yok."

Kobal, 30 Mayıs 2021'de Darüşşafaka'nın sınavı olduğunu hatırlatarak, annesini veya babasını kaybetmiş çocuklara sınava girmeleri tavsiyesinde bulundu.

08-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş