Arama sonuçları

'Yarını Kodlayanlar' projesi BM'de tanıtıldı

'Yarını Kodlayanlar' projesi BM'de tanıtıldı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle çocukları dijital geleceğe hazırlama hedefiyle hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde dünyaya tanıtıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı açıklamasına göre, online olarak gerçekleştirilen zirveye Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ile proje katılımcısı öğrenciler ve gönüllü eğitmenler katıldı.

120 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

Zirvede, Türkiye'nin dört bir yanında 120 bini aşkın çocuğa ulaşan “Yarını Kodlayanlar” projesinin son 5 yıllık yolculuğu ve elde edilen başarı hikayeleri paylaşıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 5 yıl önce başlattıkları "Yarını Kodlayanlar" projesini büyük bir kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Süel, şöyle dedi: "Teknolojiyi insanlığın iyiliği için, toplumun sosyal bir ihtiyacına cevap vermek için nasıl kullanabiliriz diye düşündüğümüz bir dönemde, dedik ki, biz önce insanların teknoloji okuryazarlığını, teknolojiye olan yatkınlığını artırmak için bir proje yapalım ve çocuklardan başlayalım. Böylece, Ağustos 2016'da Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 yaş arasındaki çocuklarımıza dijital dünyanın lisanı kodlamayı öğretmeye başladık" ifadelerini kullandı.

Süel, "Yarını Kodlayanlar" projesiyle, tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini aktardı.

 

​​​​​​​"ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARILARINI GÖRMEK BİZLERİ GELECEĞE DAİR MOTİVE EDİYOR"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen de Habitat Derneği olarak teknolojinin yalnızca kullanıcısı değil, üreticisi de olan nesiller yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede, Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz Yarını Kodlayanlar projesi toplum nezdindeki etkisini gün ve gün artırarak yoluna devam ediyor. Türkiye'nin dijital dönüşümüne çocuklarımızın ve gençlerimizin başta kodlama ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmek yoluyla yaptığımız katkılarının olumlu çıktılarını Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde dünya geneline duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'nin dijital dönüşümünün sağlamasının yolunun çocuklarımızın ve gençlerimizin olabildiğince erken yaşlarda teknoloji ile tanışmaları ve bu yolla ise teknolojinin yalnızca kullanıcısı değil, üreticileri de olmalarından geçtiğine inanıyoruz. Bu sebeple, Yarını Kodlayanlar projesiyle çocuklarımızın hayatlarına dokunmayı ve bu sayede Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüleri olacak gençleri yetiştirmeye sürdüreceğiz."

"Yarını Kodlayanlar" projesiyle Türkiye'nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 81 ilde 120 binin üzerinde çocuğa ulaşan proje kapsamında, son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL'lik yatırım 4,4 TL değerinde sosyal fayda oluşturdu. Yeni dönemde 81 ilde 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesinin hedeflendiği projede, Scratch eğitimlerinin yanı sıra farklı dijital eğitim başlıklarıyla çocukların dijital yetkinlikleri artırılacak.

16-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş