Arama sonuçları

Yaşa göre sosyal medya takibi değişiyor

Yaşa göre sosyal medya takibi değişiyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, yeni nesil pazarlama trendlerine ilişkin merak edilen başlıkların ele alındığı “İçerikle Pazarlama Konferansı”na ev sahipliği yaptı. “Game of Thrones” dizisine atıfla “İçerik Oyunları” başlığıyla  altında düzenlenen konferansta, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Pazarlama 3.0 ortaklığıyla yapılan “Sosyal Medya ve Markalar” araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Konferansta; yeni nesil pazarlama trendleri, blog yayıncılığı, interaktif içerik, içerik ve topluluk, oyunlaştırma ve oyun tasarımı gibi dijital dünyanın en çok konuşulan başlıkları ele alındı. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Güventürk Görgülükonferansın neden düzenlendiğini şöyle açıkladı: "Amacımız, öğrencilerimiz ve katılımcılarımızla birlikte, birbirini tekrar eden mesajların ötesine geçerek, iyi fikre nasıl ulaşırız sorusunun cevabını bulabilmek. Bu doğrultuda da ‘İçerikle Pazarlama Konferansı’nı düzenli bir faaliyet haline getirerek, yaptığımız araştırmalar ve tartışmalarla sektöre katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” 

SOSYAL MEDYA VE MARKALAR ARAŞTIRMASI 

Konferansta, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Pazarlama 3.0 ortaklığıyla sosyal medya kullanımı ve tüketicilerin sosyal medyada markalarla ilişkilerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen “Sosyal Medya ve Markalar” konulu araştırma sonuçları paylaşıldı. 

Nisan 2017’de, 145 kadın ve 145 erkek deneğin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre sırasıyla en çok takip edilen sosyal medya platformları Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube, Google+, Snapchat ve Pinterest.

HANGİ YAŞ HANGİ SOSYAL MEDYADA?

18 – 35 yaş arası kullanıcıların en çok Instagram’ı, 36–50 yaş arası kullanıcıların Twitter’ı, 51–60 yaş arası kullanıcıların ise Facebook’u tercih ettiği ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 1.7’si sosyal medya hesaplarında 1 ila 3 arasında markanın paylaşımlarını takip ettiğini belirtti. Araştırmaya katılanların yüzde 20’sinin 4 ila 7 markayı, yüzde 13.4’ünün ise 7 ila 10 markayı takip ettiği görüldü. 

SATIN ALMAYI NE ETKİYOR?

Katılımcıların yüzde 14.8’i markaların olumsuz kampanyalarının satın alma süreçlerinde her zaman etkili olduğunu belirtirken, yüzde 30.7’si ise çoğunlukla etkili olduğunu söyledi. Markaların sosyal medya paylaşımlarının bu kararlar üzerindeki etkisine bakıldığında, yüzde 18.2’si çoğunlukla ve her zaman karar süreçlerini etkilediğini belirtti.

YORUMLARI DİKKATE ALIYORLAR

Marka tercihlerini belirleyen unsurlara bakıldığında, katılımcıların yüzde 47.2’sinin çevrimiçi sözlük ya da forumlardaki marka, hizmet ve ürünler hakkında yapılan yorumları dikkate aldığı görüldü. Yüzde 29.2’si e-ticaret sitelerindeki kullanıcı yorumlarını dikkate alırken, yüzde 15.2’si ise markaların sosyal medya hesaplarında yer alan yorumlar doğrultusunda tercihlerini şekillendiriyor.

Katılımcıların sosyal medyadaki sponsorluklu içeriklerin ilgisini çekip çekmediği sorusuna yüzde 48.6’sı hiç çekmediği cevabını verirken, internet sitelerindeki sponsorlu içeriklerin katılımcıların yüzde 58.3’ünün hiç ilgisini çekmediği görüldü.

14-05-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş