Arama sonuçları

Yaşar Acar Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Yaşar Acar Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

İstanbul’da ikinci fen lisesi olarak 2008 yılında açılan Yaşar Acar Fen Lisesi, yatılılık olanakları nedeniyle şehir dışından da öğrencilerin tercihi oluyor. Lise bu yıl kaç öğrenci alacak? Yüzdelik dilimi ve puanı nedir? Üniversite yerleşme başarısı nedir? Lise ile ilgili merak edilenleri pervinkaplancom için Yaşar Acar Fen Lisesi Müdürü Aytaç Özdemir yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

-2022-2023 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Geçen yıla göre kontenjanda değişiklik oldu mu?

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında kontenjanımız 5 şube 150 öğrenci şeklindedir. Kontenjanda bir değişiklik olmadı.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Sınıf mevcutlarımız her yıl olduğu gibi 30 olacaktır.

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında son giren öğrencimizin yüzdelik dilimi % 1 ve puanı  451,334 olmuştur.                                                                                                                          

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İlk merkezi nakil döneminde puanımız 452,7684, ikinci nakil döneminde 451,334 oldu.

BU YILIN BEKLENTİSİ NEDİR?

-Bu yıl için beklentiniz nedir?

Bu eğitim öğretim yılı beklentimiz yüzdelik dilimimizin %1’in altında bir noktaya yükseleceği yönündedir.

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor? Sertifika alınıyor mu?

Seçmeli derslerle birlikte geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 6 saat yabancı dil eğitimi verildi. Boğaziçi Üniversitesi ile yaptığımız protokolle istekli öğrencilerimize üniversite tarafından yabanci dil kursu verildi.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

İkinci yabancı dilimiz Almanca olup haftada 2 saat verilmektedir.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor?

Okulda toplamda 43 öğretmen bulunmaktadır.

YATILILIK KONTENJANI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir?

Ülkemizin farklı illerinden öğrenciler gelmektedir. Pansiyonumuz dört kişilik odalardan oluşmaktadır. Banyo ve wc’ler içeride olup ev rahatlığındadır. Spor salonu, internet, kütüphane ve diğer ortak alanlar mevcuttur. Bu yılki kontenjanımız 16 olup toplamda 72 kişilik bir pansiyonumuz mevcuttur.

-Hem kız hem erkek öğrenciler yatılı okuyabilir mi?

Pansiyonumuzda hem kız hem erkek barınabilmektedir.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor?

Okulumuzda 541 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Öğrencilerimiz 13 farklı ilden gelmektedir. Toplam 72 öğrencimiz yatılı kalmaktadır.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Okul bağışçımız Yaşar Acar Bey tarafından belirli sayıda öğrenciye lise bursu ve üniversite bursu verilmektedir. Okul Aile Birliğimiz tarafından da ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz desteklenmektedir.

-Okulun diplomasının özelliği nedir?

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 yıllık Fen Lisesi diploması verilmekte olup diplomamız Türkiye ya da yurt dışı Üniversitelerde üst öğrenimde kullanılabilmektedir. AP Sınavlarına girmek isteyen öğrencilerimize rehberlik ve yönlendirme yapılabilmektedir.

-Okulda uluslararası değişim programı uygulanıyor mu? Ya da uluslararası programlar

Kültürlerarası öğrenci değişim programları çerçevesinde bir eğitim ve öğretim yılını geçmemek üzere öğrencilerimiz değişim programından yararlanabilir. Okulumuzda uluslararası anlamda bir program uygulanmamaktadır.

OKULDA SOSYAL YAŞAM

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi? Öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımları nedir?

Okulumuzda özellikle 9 ve 10.sınıflarda sosyal ve kültürel aktiviteler yoğundur. Okulumuzun sosyal medya hesaplarından süreç görülebilir. Öğrenci Kulüpleri öğrencilerin istekleri doğrultusunda sene başında belirlenir. Kulüpler yıl içerisinde etkinliklerini gerçekleştirirler. Büyük sahnede tiyatro gösterimi,  Kültür merkezlerinde resim sergileri, yüzme  ekinlikleri,  dergi çalışmaları, okul içerisinde mini festivaller, hemen her dalda spor takımları, münazara ve konferanslar, yazar buluşmaları, edebi etkinlikler, yurt içi ve yurt dışı geziler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan robot takımları, toplum hizmeti çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile yüzlerce öğrencimiz akademik başarılarının yanında sosyal alanda da desteklenmektedir.

ÜNİVERSİTELERE YERLEŞME ORANLARI

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Okul mezunlarımızın %55’si tıp fakültelerini /sağlık (diş, eczacılık), % 40 ‘ı mühendislik fakültelerini tercih etmeketedirler.%5’lik kısmı da hukuk, işletme, yurt dışı, temel bilimler gibi diğer alanlara yönelmektedir.

Geçmişte dönemlerde olduğu gibi 2021 YKS ‘de Türkiye 14. ve 46.‘sı okulumuzdan çıkmıştır. Bunun yanında ilk 100’de ve 1000’de onlarca derecelerimiz mevcuttur.

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Okulumuzda YKS hazırlığı dört yıllık lise hayatına yayılarak yapılır. DYK kursları, rutin deneme sınavları, okulumuza özgü sınav analizleri sistemi, sınav kampları(pansiyon kullanılarak), 12.sınıflara özgü bireysel eksik tamamlama çalışmaları ve rehberlik çalışmaları ile üniversite hazırlık süreci yürütülür.

-Yurtdışına giden öğrenciniz oluyor mu? Varsa kaç kişi, hangi ülke, hangi bölümler?

Her yıl az da olsa bazı öğrencilerimiz, Kanada, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine yurt dışı eğitimi için giderler.

-Neden sizin lisenizi tercih etmeliler?

İstanbul’da kurulan ikinci fen lisesi olarak güçlü bir akademik kadromuz mevcuttur. Fiziki olarak da yenilenen okulumuzda laboratuvaralar, atölyeler, ar-ge merkezi, robot takımlarımız, olimpiyat çalışmaları, Projeler, üniversitelerle işbirliği ile 21.yüzyılın ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerle de öğrencilerimiz desteklenmektedir Bu güne kadarki üniversite başarılarımız; Türkiye derecelerimiz öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerinde bizim için güçlü bir referans kaynağıdır.

Yaşar Acar Fen Lisesi Müdürü Aytaç Özdemir

-

02-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş