Arama sonuçları

Yaşar Acar Fen Lisesi: Puanı, yüzdelik dilimi, üniversite yerleşme oranları nedir?

Yaşar Acar Fen Lisesi: Puanı, yüzdelik dilimi, üniversite yerleşme oranları nedir?

Yaşar Acar Fen Lisesi, İstanbul’da 2008 yılında ikinci fen lisesi olarak eğitim-öğretime başladı. Yaşar Acar Fen Lisesi bu yıl kaç öğrenci alacak? Yüzdelik dilimi ve puanı nedir? Üniversite yerleşme başarısı nedir? Diplomasının hangi özelliği var? Bu ve daha fazla sorunun yanıtını pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz olan Yaşar Acar Fen Lisesi Müdürü Aytaç Özdemir yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

-2021-2022 öğretim yılı için kontenjanınız nedir?

Okulumuzun bu yılki kontenjanı 150’dir.

-Geçen yıla göre kontenjanda değişiklik oldu mu?

Geçen yıl 204 öğrenci alan okulumuz bu yıl 150 öğrenci alacak.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Sınıf mevcutlarımız 30

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

0,85 yüzdelik dilim, puanımız 464,7581

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İkinci nakillerden sonra puanımız 462,1983

UZAKTAN EĞİTİMDE NE YAPILDI?

-Velilerin de çok merak ettiği soruların yanıtlarından birisi de uzaktan eğitim sürecinde derslerin nasıl işlendiği oluyor. Bu süreci nasıl geçirdiniz? Tüm öğrencilerinize ulaşabildiniz mi?

Uzaktan eğitim sürecinde diğer platformalar üzerinden 40 saatlik programın tamamını uygulandı. Okulumuza ait e-yafl sisteminden bireysel online rehberlik görüşmeleri gerçekleştirildi. Deneme sınavları ve Bireysel Değerlendirme Sınavları ile ölçme değerlendirme sürecini yönettik. Sosyal ve kültürel alanda çalışmaları sosyal medya platformlarında paylaştık. Öğrencilerimiz yazarlık ve çizim yeteneklerini e-dergi, e-sergi ile dijital ortamlarda sundular. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızı devam ettirdik. Velilerimizle süreç değerlendirme toplantılarını düzenleyerek sağlıklı bir iletişim ağı kurduk.

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Haftada 4 saat ortak 2 saat seçmeli toplam 6 saat İngilizce dersi verilmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

İkinci yabancı dil olarak 2 saat Almanca dersi verilmektedir. Kurslarla Almanca dersi takviyesi yapılmaktadır.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor?

38

YATILI OKUMAK MÜMKÜN

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir?

Pansiyonumuz 4 kişilik odalardan oluşmaktadır. Odaların içinde banyo, wc çalışma masaları bulunmaktadır. Ayrıca ortak çalışma alanları da mevcuttur.

-Hem kız hem erkek öğrenciler yatılı okuyabilir mi?

Hem kız hem erkek öğrenci yatılı kalabilmektedir.

-Pandemi yatılılık başvurularını nasıl etkiledi? İstanbul dışından gelen öğrenci sayısında düşüşe neden olur mu?

Salgın yatılılık başvurularımızı etkilemedi. Bilakis İstanbul dışından gelen öğrenci sayımızda artma oldu.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor?

Öğrenci mevcudumuz 515’dir.Toplam 19 ilden öğrenci gelmektedir. İl dışından gelen 41 öğrenci pansiyonumuzda barınmaktadır.

ÖĞRENCİYE ÖZEL BURS

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Okul Aile Birliğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi desteklemektedir. Okul bağışçımız Yaşar Acar Bey bazı öğrencilerimize burs sağlamaktadır.

İSTANBUL’UN İKİNCİ FEN LİSESİ

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi? Fen lisesi öğrencilerinin daha çok sosyal alanlara ilgi göstermediği ifade edilir? Buna katılıyor musunuz? Öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımları nedir?

İstanbul’da açılan ikinci fen lisesi olarak etkin bir sosyal yaşam kültürü oluşmuş durumdadır. Okulumuzda değişik branşlarda milli takım oyuncusu öğrencilerimiz mevcuttur. Salgın sürecinde bile online satranç, e-dergi, e-sergi aracılığıyla öğrencilerimiz çalışmalarını sundular. Takım sporlarımızda başarılı sonuçlar alıyor okulumuz. Tiyatro kulübümüzün yıl sonu etkinlikleri, festivaller, konferanslar, konserler, yurt içi ve yurt dışı gezileri ile öğrencilerimiz akademik eğitimin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de aktif bir süreç yaşamaktadırlar.

ÜNİVERSİTEDE YERLEŞME ORANLARI NEDİR?

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Öğrencilerimizin %55’i Tıp fakültesine, diş ve eczacılık fakülteleri ile birlikte %60 ‘ı sağlık alanına yerleşmektedir.%35 Mühendislik , %5 de diğer bölümlere yerleşmektedirler. Son dönemi bizle olmamakla birlikte Türkiye 1.si öğrencimiz oldu. Ayrıca Türkiye 13.sü, 15.si öğrencimiz ilk 100’de, ilk 500’de, ilk 1000’de öğrencilerimiz mevcuttur.

YKS KURSU VAR MI?

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Pansiyonumuzun imkanları kullanılarak TYT ve AYT kampları yapılmaktadır. Bunun yanında Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında YKS hazırlığı yapılmaktadır. Ölçme ve Değerlendirme birimimizce düzenli olarak her sınıf seviyesinde deneme sınavları uygulanmaktadır.9.sınıftan itibaren konu ve kazanım bazlı üniversite hazırlığımız başlatılmaktadır.

HANGİ KİMLİKLERİ KAZANDIRIYOR

-Okul öğrencilere hangi kimlikleri kazandırıyor? Köklü okullarda dayanışma kültürü oluyor.

Türkiye’de marka değeri olan okulumuz İstanbul’daki ikinci fen lisesi olmasının deneyimini öğrencilerine yansıtmaktadır. Öğrencilerimiz okulda bir taraftan bilimsel araştırma becerilerini artırırken diğer taraftan da okulumuz kültürü ile öğrencilerine bir kimlik kazandırmada önemli katkıları olmaktadır. Mezunlar derneğimiz ve mevcut öğrencilerimizle ciddi bir dayanışma kültürü oluşmuş durumdadır.

NEDEN YAŞAR ACAR FEN LİSESİ?

-Neden sizin lisenizi tercih etmeliler?

Akademik çıktılarımız, üniversite kazandırma oranlarımız, tecrübeli öğretmen kadrosu, Tübitak derecelerimiz, Bilim Olimpiyatları başarılarımız, Robot Takımlarımızın başarıları, Erasmus Projelerimiz, etkin bir kulüp kültürü, etkinlik ve festivaller, işbirliklerimiz, yurt dışı referanslarımız, mutlu bir eğitim öğretim ortamı, yeşil bir kampüs öğrencilerimizin İstanbul’un ikinci fen lisesi olan okulumuzu tercih etmelerinin bazı nedenleri olarak sayılabilir.

 

21-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş