Arama sonuçları

Yaz okulları çocukların kendini geliştirmesine katkı sağlıyor

Yaz okulları çocukların kendini geliştirmesine katkı sağlıyor

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Ortaokul Yaz Okulu Projesiyle çocukların kültürel, milli ve manevi yönden kendilerini geliştirmelerine katkı sunuluyor.

Sakarya'daki kapanış töreni için kente gelen TÜGVA Ortaokul Koordinatörü Fatih Yüksel, AA muhabirine, Türkiye genelinde 81 ilde yaklaşık 118 bin öğrenciyle yaz okullarını tamamlayacaklarını söyledi.

Yüksel, "Yaz okullarımızda Kur'an-ı Kerim, hadis, siyer, ilmihal ve adabımuaşeret derslerimizin yanı sıra kültürel, sportif faaliyetlerimiz, oyunlar, yarışmalar şeklinde bu 6 haftayı tamamlıyoruz" dedi.

Ailelerden güzel dönüşler aldıklarını belirten Yüksel, telefon, tablet, televizyon, internet gibi faktörlerin çocukları olumsuz yönde etkilediğini, yaz okullarıyla bunun önüne geçtiklerini kaydetti.

"SOSYALLEŞİYOR, YENİ ARKADAŞLIKLAR EDİNİYORLAR"

Yüksel, çocukların özellikle okulların tatil olduğu yaz döneminde bu tür teknolojik aletlere çok yoğun maruz kaldığına dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Yaz okullarımız sayesinde çocuklarımız kültürel, milli ve manevi olarak kendilerini geliştirmiş, yeni arkadaşlıklar edinmiş oluyorlar. Biz bu etkinliklerimizi oyunlarla, yarışmalarla sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle süslüyoruz. Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim, hadis, siyer derslerinin yanında yüzmeyi ve okçuluğu öğreniyor. Basketbol, voleybol, futbol ile alakalı kendilerini geliştiren binlerce öğrencimiz var. Bu şekilde yazı dolu dolu geçirmiş oluyoruz. Velilerimizden de bunlarla alakalı teşekkür alıyoruz. Velilerimiz yazın çocuklarını gönderebilecekleri güvenilir bir yer arıyor. Okullar kapalı olduğu için de çocuklar arkadaşlarıyla buluşamıyor. Biz hem o buluşmayı hem de kardeşlerimizin güzel bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamış oluyoruz. Sosyalleşiyorlar, yeni arkadaşlık ediniyorlar ve bu arkadaşlıklar devam ediyor."

"İcathane" projesine de değinen Yüksel, "Bizim ayrıca 'icathanelerimiz' var. Burada teknoloji gruplarımız oluşmaya başladı. Normal şartlarda dönem içinde verdiğimiz icathaneeğitimlerini yazın da yaz okulu formatında veriyoruz ve burada da teknoloji gruplarımız oluşuyor. Çocuklarımız burada ortak bir icat ortaya çıkarabiliyorlar. Ortak paydada buluşuyorlar. Böyle güzel dostluklar da elde edilmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

29-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş